Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

……ο επόμενοοος!

Στη χθεσινή εκπομπή του Mega “Έρευνα”, του δημοσιογράφου Π. Τσίμα είδαμε με εικόνα αλλά και με μαρτυρίες αυτό που έλεγα πριν μέρες, όταν έγραφα για το ψαροχώρι που έγινε Μανχάταν μέσα σε μια δεκαετία. Αυτό όμως το οποίο ήταν περισσότερο ενδιαφέρον από όλα ήταν οι συνεντεύξεις των Ευρωπαίων (δημοσιογράφων, κυρίως), οι οποίοι μιλούσαν για το επόμενο θύμα της κρίσης: ανοιχτά μιλούσαν για εμάς – ιδίως αυτός ο ..”περίεργος” ανταποκριτής των Financial Times στις Βρυξέλλες, σε συνδυασμό με τον αναλυτή της Fitch (μα, συννεοημένοι ήταν οι άτιμοι;).
Όπως και να έχει, μας ετοιμάζουν χοντρό γλέντι τα παιδιά, μας περιμένουν μέρες όχι απλά μαύρες αλλά μέρες-κατράμι!! Και ειδικά εμάς, που δεν θέλουν να μας βοηθήσουν άμεσα αλλά θέλουν να μας ρίξουν στα νύχια του Δ.Ν.Τ.
Άλλωστε το είπαν: εδώ απλά θα γίνεται η διεκπεραίωση Οι αποφάσεις για την οικονομία θα λαμβάνονται από αλλού.

Το αποκαλυπτικό όμως δεν είναι αυτό. Αλλού είναι το θέμα: όλα αυτά τα ξέραμε εδώ και καιρό. Και εννοώ πως ξέραμε την όλη πορεία, τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονταν η οποιαδήποτε χώρα έκανε το τραγικό λάθος να πέσει στα νύχια τους. Η σημερινή Ελευθεροτυπία έχει κάτι στο πρωτοσέλιδο της το οποίο ταιριάζει γάντι με τα όσα λέει ο κύριος που εμφανίζεται στο βίντεο παρακάτω. Κάτι πρέπει να πάρουμε για να αγοράσουμε μαζί χρόνο και στήριξη (τι πρωτότυπο, ε;)
Αλλά εμείς εξακολουθούμε ακόμη να πιστεύουμε πως πρόκειται για κάτι το ελαφρύ και παροδικό, εξακολουθούμε να μην αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης στην οποία μας έχουν οδηγήσει όλοι όσοι έγιναν δισεκατομμυριούχοι επάνω στην πλάτη του κοσμάκη. Οι ξαφνικές αγάπες μεταξύ των 2 μεγάλων κομμάτων δεν είναι τυχαίες: αυτοί κάτι παραπάνω ξέρουν και προσπαθούν να τα βρουν, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως αν δε λυθεί το θέμα άμεσα η κοινωνική έκρηξη είναι απλά θέμα χρόνου.
Για πατήστε το play παρακάτω, και θα δείτε “πράματα και θάματα”. Και σταματήστε να διαβάζετε και να πιστεύετε βλακείες. Προετοιμαστείτε για τις χειρότερες μέρες της οικονομίας μας από την εποχή του “δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Τρικούπη.

και κάτι για το τέλος: δεν είναι διατεθειμένοι να μας περιμένουν για πολύ οι φίλοι και σύμμαχοι και εταίροι. Ήδη χαμηλόφωνα (και δεν πρόκειται για εκβιασμό, τον πισινό τους θέλουν να φυλάξουν από πιθανή κατάρρευση του euro εξ’ αιτίας μας) ακούγεται μέχρι και επιστροφή στην δραχμούλα…