Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η επιτομή της βλακείας που θα μας καταδικάσει

Η επιτομή της βλακείας, για να μην γράψω τίποτε βαρύτερο!

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η Διάσκεψη στην Κοπεγχάγη για τις κλιματικές αλλαγές, αφού ακόμη προσπαθούν να πείσουν οι μεν (φτωχοί) τους δε (αυτούς που ρυπαίνουν όσο κανείς άλλος, και κυρίως τις ΗΠΑ και την Κίνα) να κλείσει η Διάσκεψη με μια συμφωνία που θα μπορεί να εφαρμοστεί αποτελεσματικά.
Που κολλάνε; Μα φυσικά στα φράγκα που απαιτούνται για να γίνει πραγματικότητα η αλλαγή. Φυσικά δεν είναι μόνο το χρήμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι κυβερνήσεις όλου του κόσμου. Στη μέση υπάρχει και το χρήμα που θα χάσουν σε βάθος χρόνου οι πολυεθνικές – κυρίως πετρελαϊκές – εταιρίες.

Αυτό που δεν έχουν πάρει χαμπάρι είναι ένα και πολύ απλό: όταν η μπλε μπαλίτσα επάνω στην οποία καθόμαστε (και περιφέρεται στο διάστημα όπως εκατομμύρια άλλες μπαλίτσες διαφόρων χρωμάτων) κλατάρει πραγματικά τότε δεν θα μπορούν να μας σώσουν ούτε τα δις ούτε οι προθέσεις. Γιατί απαιτούνται δράσεις – και μάλιστα άμεσα, όχι ευχολόγια και υποσχέσεις. Και τότε θα κοιτάμε τι κάναμε και απλά θα αναμένουμε το αναπόφευκτο…

(η φωτό είναι από το site της Διάσκεψης: τόση απελπισία, αφού το πράγμα πάει για ναυάγιο)