Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το σκηνικό αρχίζει να στήνεται…

Καλημέρα!
Τα λέγαμε πρίν από κανά δίμηνο, για το μπουρδέλο που είναι η χώρα που όλοι έχουν φαγωθεί να ονομάσουν “Μακεδονία”. Χθες είχαν εκλογές – τις οποίες κέρδισε ο νυν πρωθυπουργός Γκούεφσκι – και τελικά φάνηκε τι κακός χαμός έχει να γίνει…
Αυτοί που έμειναν ξεροί ήταν τα αμερικανάκια, που κατάλαβαν πως όλες οι αναλύσεις που είχαν από διάφορες πηγές ήταν εξ’ολοκλήρου ψέμματα και εικασίες. Κατάλαβαν (ή αρχίζουν να καταλαβαίνουν, γιατί τα παίρνουν και δύσκολα τα γράμματα) πως το κράτος που θέλουν να στηρίξουν δεν έχει τη συνοχή που νόμιζαν αρχικά. Ούτε έχει το μέλλον που θα ήθελαν να έχει, αφού οι Αλβανοί είναι στημένοι στη γωνία και περιμένουν μια απλή αφορμή για να κάνουν το μαγαζί λαμπόγυαλο σε 5 μέρες. Ποιά σταθερότητα και κουραφέξαλα, ποιά ομοφωνία και εθνική ομοψυχία και άλλες παπαριές….

Οι Σκοπιανοί πολιτικοί σλαβικής καταγωγής τα έχουν παρατήσει όλα και τρέχουν μόνο για το όνομα (που σημαίνει πολλά φράγκα, αυτό το ξανάγραψα και θα το γράφω εσαεί) ενώ οι αλβανικής καταγωγής “συμπατριώτες” τους είναι έτοιμοι αρχικά να φαγωθούν μεταξύ τους και στην συνέχεια να αιματοκυλήσουν τα Σκόπια, αν δεν τους δοθούν κάποια πράγματα. Ήδη από χθες έβγαλαν βολτίτσα τα καλάσνικοφ στο Τέτοβο και στις γύρω περιοχές, για να επιδείξουν την δύναμη πυρός που έχουν.

Στήνεται ένα κωλοσκηνικό απίστευτο, στο οποίο εμείς για την ώρα είμαστε θεατές, απαθείς θεατές. Άντε να δούμε πότε θα αρχίσει αυτό το κράτος – το δικό μας κράτος – να ξυπνάει από τον λήθαργο και να λαμβάνει θέση ενεργητικού παίκτη και όχι θεατή (ή δεξιάς χείρας των Αμερικανών, αφού κανείς ΔΕΝ ξεχνάει την συνάντηση της Ντόρας με τον ΥΠ.ΕΞ του Κοσσόβου, μιας χώρας μη αναγνωρισμένης από την Ελλάδα!). Γιατί αν υπάρχει αστάθεια στα Σκόπια οι παπαριές περί “επενδύσεων” κλπ που ακούγονται από το ΥΠ.ΕΞ μας θα πάνε περίπατο και το μόνο το οποίο θα τρέχουμε να σώσουμε – μετά την πυροδότηση του εκρηκτικού μηχανισμού με το όνομα Σκόπια – θα είναι οι πρόσφυγες (και όχι μόνο πρόσφυγες) που θα φτάνουν κατά χιλιάδες σε Φλώρινα και Πέλλα! Και τότε θα είναι αργά.
Αυτά για σήμερα…