Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

σε εφτά μήνες κι αν….

Καλημέρα σας!
Τα νέα ελπίζω να τα ακούσατε, θα τους πάρει λέει κανά εφτάμηνο για να ελέγξουν ΟΛΑ τα δείγματα ηλιελαίου που έχουν, εκεί τον ΕΦΕΤ.
Κάποτε, δούλευα σε εταιρία παραγωγής τροφίμων, άκουγα ΕΦΕΤ και έτρεμε η ψυχή μου. Αν ήξερα πόσο μπουρδελοκατάσταση είναι δεν θα ανησυχούσα τόσο (εγώ που ήμουν υπάλληλος!). Άρα γιατί να ανησυχήσουν τώρα οι κάθε είδους βιομήχανοι και βιοτέχνες που παράγουν τρόφιμα, αφού γνωρίζουν εκ των προτέρων πως κανείς δεν θα τους ελέγξει, κανείς δεν θα κατασχέσει τίποτε, κανείς δεν θα τους ρίξει κανα μύριο πρόστιμο και φυσικά δεν θα βρεθεί κανείς να τους ρίξει 5-10 χρονάκια φυλακή….
Επίσης, μην αρχίσουν τώρα τις παπαριές πως πρέπει να σταλούν δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια, για αναλύσεις, και τα πληρώσουμε και αυτά με κανα δισεκατομμύριο ευρώ! Ας τα στείλουν σε πανεπιστημιακά εργαστήρια ή σε άλλους ΕΦΕΤ, χωρών της ΕΕ. Γιατί προβλέπω (αν μου το θυμηθείτε) να στηθεί άλλη μια φάμπρικα που θα τρώει τα φράγκα μας, και αυτήν την φορά για το “καλό” μας.

Και φυσικά, για μια ακόμη φορά φάνηκε και ο τρόπος που δουλεύει και η Ε.Ε., αφού κανείς δεν πήρε χαμπάρι πως τα ισπανικά και ιταλικά ορυκέλαια/ηλιέλαια έρχονταν προς Ελλάδα μεριά και συσκευάζονταν. Τα ανοιχτά σύνορα σε όλο τους το μεγαλείο….
(προσέξατε καμιά φορά ετικέτες; “συσκευάζεται σε Ε.Ε.” γράφουν πολλά προϊόντα. Που όμως; και από ποιόν; γιατί πολλές φορές ούτε από ποιόν συσκευάζονται γράφουν!)

προς κ.Αλέκο, μηχανικό του αυτοκινήτου μου: έχω 1 πεντάλιτρο ολόκληρο και ένα σχεδόν μισό στο σπίτι. τον άλλο μήνα περνάω ΚΤΕΟ και μου ζήτησες 200 ευρά για ….”να το δούμε το ρημάδι”. Μήπως αν τα ρίξω στη μηχανή αυτή θα στρώσει και θα γλυτώσω κανά κατοστάρικο;