Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Απεργιών έναρξις

Το πράμα σιγοβράζει και όλοι το πήραν χαμπάρι, εκτός από τους κατοικοεδρεύοντες στο Κοινοβούλιο και στο Μέγαρο Μαξίμου: Ο κόσμος ΔΕΝ αντέχει άλλο, και αυτό είναι φανερό όπου και να πάει κάποιος, στο δρόμο, στα καφενεία, στα ΚΑΠΗ (ιδιαίτερα εκεί!), στις εκπομπές σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Οι πολίτες αυτής της χώρας οδηγούνται μαθηματικά σε χρεωκοπία. Ήταν χάλια το κλίμα (από την ημέρα έλευσης του ευρώ και έπειτα), ήρθαν και οι αναμενόμενες αυξήσεις στα πάντα και το θέμα έδεσε!!

Από την επόμενη εβδομάδα να αναμένουμε όλοι απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες για ασφα-ληστικό, αναπροσαρμογές συντάξεων, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ (με την… “χρεοκοπημένη” ΔΕΗ να σέρνει πρώτη τον χορό), αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης,την αυξανόμενη – και μη αντιμετωπιζόμενη – εγκληματικότητα, την πανταχού παρούσα διαφθορά.
Το πρόβλημά μου είναι
άλλο: θα δούμε μια ενιαία αντιμετώπιση της φορο-ακριβο-επιδρομής στις τσέπες όλων μας ή πάλι θα παρουσιαστεί το γνωστό τα τελευταία χρόνια φαινόμενο να έχουμε 2 και 3 διαδηλώσεις την ίδια στιγμή (!) στον ίδιο σχεδόν τόπο (!) για το ίδιο θέμα;

Γιατί θεωρώ m@l@&i@ πατενταρισμένη να έχουμε 2 και 3 διαδηλώσεις για το ίδιο θέμα, με 5.000 άτομα η κάθε μία. Μια διαδήλωση του ΚΚΕ, μια του ΠΑΣΟΚ, μια των υπολοίπων, ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟ ΑΣΦΑ-ΛΗΣΤΙΚΟ (θα το γράφω έτσι μέχρι να πεθάνω), ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΗΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΟ, ΤΟΝ ΚΟΥΚΟΥΕ Ή ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ!
Η ηλιθιότητα των συνδικαλιστών δεν έχει όριο, με τέτοιες συμπεριφορές! Τα κομματικά τους προβλήματα και κόμπλεξ ας τα εκδηλώσουν στα σπίτια τους ή στα συνδικάτα τους.
Όταν ο κόσμος αρχίσει να διαμαρτύρεται αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο ενιαίο, τέτοιο ώστε να πάρουν το μήνυμα ΟΛΟΙ, γιατί είναι θέμα χρόνου πλέον να βγει ο κοσμάκης στους δρόμους! ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Ζούμε σε εποχή μεγάλης οικονομικής ύφεσης, την μεγαλύτερη που έζησε η χώρα μας (και οι λαοί απανταχού της Γης) από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Με μια διαφορά: τότε δεν υπήρχαν τα μέσα! Τώρα τα πάντα κρύβονται πίσω από μια επίπλαστη και εύθραυστη χλιδή που μας προσφέρει η τεχνολογία και η επιστήμη (πολλά αυτοκίνητα, υπολογιστές, καλά σπίτια, πολλά τεχνολογικά γκάτζετ κοκ) και δεν υπάρχει εκείνη η εικόνα που παρουσιάζονταν ας πούμε το 1945 ή το 1950. Αλλά αν ψάξεις από κάτω απ’ το χαλάκι, υπάρχει πολλή φτώχεια, ανέχεια και δυστυχία.

Και κάτι ακόμη: μην τα βάλει ο κοσμάκης με τους μπάτσους αυτή τη φορά! ΔΕΝ φταίνε αυτοί! Και αυτοί (με την εξαίρεση αρκετών καλόπαιδων που στελεχώνουν την αστυνομία μας) εντολές εκτελούν, και πολλές φορές αν ασυδοτούν είναι επειδή ΔΕΝ βρέθηκε ένας εισαγγελέας ή ένα υπουργός να τους κόψει την φόρα (και τον κώλο ταυτόχρονα). Μην νομίζεται πως ο μέσος αστυφύλακας παίρνει πάνω από 700-800 ευρά τον μήνα! Απλά είναι πιο άνετος γιατί ξέρει πως θα τα πάρει στο τέλος του μήνα, σε αντίθεση με τον μπετατζή που … παίζεται να θα πληρωθεί στην ώρα του από τον εργολάβο!

*******
Χθές διάβασα πως η ανέγερση των φυλακών θα ανατεθεί σε ιδιώτες. Αλήθεια, εκείνη η “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ” του Υπουργείου Δικαιοσύνης που υποτίθεται πως έκτιζε δικαστικά μέγαρα και φυλακές, τι έγινε; Δεν μας παίρνει να κάνουμε λοβιτούρες και υπερτιμολογήσεις με αυτήν στα μπετά και στα σίδερα;


Ελλάδα, η Δημοκρατία με Βασιλιά τον πανταχού παρόντα Μαυρογιαλούρο….