Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΟΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΙ… ΚΑΙ ΟΙ ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ!

Σε αυτήν την χώρα, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 υπάρχουν τα εξής πολιτικά κόμματα στην Βουλή: Ν.Δ. (ως κυβέρνηση-πλειοψηφία), ΠΑΣΟΚ (ως αξιωματική αντιπολίτευση), ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ (ως κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης).

Με βάση την κοινή λογική και τα αποτελέσματα του Σεπτεμβρίου, η ΝΔ κυβερνά και οι υπόλοιποι προτείνουν, ελέγχουν, αντιπολιτεύονται. Στην Ελλάδα όμως έχουμε το εξής παράδοξο φαινόμενο: η ΝΔ κυβερνά (όπως κυβερνά, αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης) και οι υπόλοιποι έχουν αράξει στα ποσοστά τους και ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ! Ειδικά το ΠΑΣΟΚ, που δυστυχώς σπατάλησε τις δυνάμεις του σε μια ηλίθια ενδο-προεκλογική προεδροεκλογή τώρα ανασυγκροτείται…. Οι άλλοι κάτι προσπαθούν (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ), αλλά δεν είναι αρκετό.

Θυμάμαι έναν κύριο (αυτόν στα δεξιά), που κάποτε έβγαζε και κανά λόγο “υπέρ αδυνάτου και μη προνομιούχου”, σε εποχές που οι μη προνομιούχοι και οι αδύνατοι ήταν σίγουρα λιγότεροι αριθμητικά από όσους είναι σήμερα. Τότε τα πράγματα ήταν πιο “άγρια” από πολιτικής άποψης θα μου πείτε. Και δίκιο έχετε! Αλλά τότε υπήρχαν και πολιτικοί που μεγάλωσαν μέσα στην στέρηση, στην φτώχεια, με θυσίες γονέων για να σπουδάσουν. Τότε υπήρχαν πολιτικοί (κάθε “χρωματισμού”)που είχαν ρε αδερφέ κάποιο στόχο: να αλλάξουν την Ελλάδα. Σήμερα τι; Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση γεμάτη με στελέχη που μένουν στις θέσεις τους απο το ’81, που το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν Βουλή- Κολωνάκι για καφέ στο Ντακάπο και να βολτάρουν τα Σαββατοκύριακα στις εκλογικές τους περιφέρειες. Και αυτά, αντί να βγούν και να ξεβρακώσουν εν μια νυκτί την πιο ανίκανη κυβέρνηση των τελευταίων 50 ετών.

Την σήμερον το ΠΑΣΟΚ (και οι άλλοι αντιπολιτευόμενοι σε μικρότερο βαθμό) ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να κοιμάται. Στην χώρα πάνε να γίνουν κοσμοϊστορικές αλλαγές (όσο και τραβηγμένο να ακούγεται αυτό, είναι όντως κοσμοϊστορικές οι αλλαγές που προωθεί στα χαρτιά ο Κωστάκης και η παρέα του) και αυτοί ακόμη ζουν σε προεκλογικές περιόδους και στην εποχή που το ΠΑΣΟΚ ήταν όντως σοσιαλιστικό.

Ο προποτζής μου χθές σχολίαζε 2 πελάτες του, που μάλωναν για το ασφαλιστικό επειδή λέει “δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ”. Και είχε δίκιο, στο χαμηλόφωνο σχόλιο του, πως “τέτοιοι m@l@&e$ είμαστε”. Και με το “τους ψηφίζουμε” δεν αναφέρονταν μόνο τους Κυβερνώντες αλλά όλους τους πολιτικούς, συνολικά.

Πρώτα τους ψηφίζουμε και μετά μαλώνουμε για το ποιός είναι ο περίσσοτερο ή λιγότερο m@l@&@$ εξ ημών, που τους επέλεξε.

Στην Ελλάδα σήμερα γίνονται σοβαρότατα λάθη σε βήματα τα οποία πρέπει μεν να γίνουν, αλλά πρέπει να γίνουν σταδιακά, σταθερά και λαμβάνοντας υπόψην την λαϊκή θέληση και οικονομική κατάσταση.

Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την χώρα σήμερα:

1) το “νεο εθνικό χωροταξικό σχέδιο” του Σουφλιά(που φτιάχνει μικρές Αθήνες σε όλη την Ελλάδα, αντί να προωθήσει την ανάπτυξη της υπαίθρου),

2) το ασφα-ληστικό (που καταληστεύει Ταμεία και ασφαλισμένους και θα κάνει 8 εκατομμύρια Έλληνες να δουλεύουν ως την ημέρα που θα πάνε να καθίσουν δίπλα στον Ύψιστο),

3) η ασφάλεια των πολιτών (φτάσαμε σε σημείο κάθε μέρα οι μικροληστείες είναι περισσότερες και από τα φύλλα του φίκου που έχω στο γραφείο μου),

4) η απουσία του Κράτους από ελέγχους αγορανομικού τύπου (η ακρίβεια στα πάντα έχει κάνει τον κοσμάκη να φοβάται να βγεί μόνο με 50 ευρώ στην τσέπη)

5) το ξεπούλημα κάθε υγειούς δημόσιας επιχείρησης (στό όνομα της νεοφιλελεύθερης απελευθέρωσης της αγοράς),

6) η φτώχεια και η ανέχεια, που ήδη χτυπάει το 15-20% του ελληνικού πληθυσμού

7) η ανεργία (κάθε σπίτι και άνεργος – κάθε άνεργος και απελπισία)

8) η έλλειψη κίνησης στην αγορά, που οδηγεί στον μαρασμό 1000δες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις,

9) οι τράπεζες, που ρημάζουν ανεξέλεγκτες τις οικονομίες και την ζωή του κοσμάκη (που τρέχει σε αυτές μπας και σωθεί οικονομικά αλλά μπαίνει όλο και πιο μέσα..)

10) οι μισθοί και συντάξεις, που παραμένουν στάσιμα την στιγμή που οι τιμές καλπάζουν ενώ το κράτος υφαρπάζει μέρος τους για να καλύψει ανάγκες του που θα έπρεπε να έχει καλύψει εδώ και χρόνια με ίδιους – κλεμμένους τόσα χρόνια – πόρους

11) η υγεία (που πάσχει περισσότερο από όσο πάσχουν συνολικά όλοι οι νοσηλεύμενοι στα νοσοκομεία του ΕΣΥ)

Αν ξεκινήσουμε να απαριθμούμε προβλήματα θα χρειαστούμε 1000 blogs όχι ένα. Αλλά από κάπου θα πρέπει να αρχίσουμε…….