Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Α.Τ. Πλατέος: με 1 περιπολικό & με 1 αστυνομικό (και αυτός οδηγός!!)

Αστυνομικοί υπάλληλοι: “Να μας πουν οι εμπνευστές της ίδρυσης του με 
επιχειρήματα – και όχι πολιτικές αρλούμπες – ένα λόγο ύπαρξης του Α.Τ. Πλατέος”
“Γκιούλ μπαξές” η σημερινή συνέντευξη των αστυνομικών υπαλλήλων  (Υφαντίδης, Ξενίδης, Πούλιος) στο Ράδιο Αλεξάνδρεια!
Δεν θα σταθώ στα συνδικαλιστικά τους αιτήματα (για τα οποία είπαν ότι δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως) ή στα εσωτερικά ενδοαστυνομικά ζητήματα, θα σταθώ όμως σε 2 σημεία από αυτά που είπαν:
  • στο ότι και αποδεδειγμένα πλέον το Α.Τ. Πλατέος είναι “σφραγίδα”, μια αναμμένη πινακίδα το βράδυ όπως είπαν χαρακτηριστικά. Και έφεραν ως παράδειγμα το ότι υπάρχει μόνο ΕΝΑ περιπολικό με ΕΝΑΝ (!) οδηγό για να επιλαμβάνεται των περιστατικών στα οποία πρέπει να είναι παρούσα η αστυνομία. Όσο για τη δύναμη του τμήματος της Αστυνομίας εδώ, δεν το συζητάμε καν: 18 άτομα φαίνονται στα χαρτιά ότι υπηρετούν στο Πλατύ ενώ έξω για αστυνόμευση στην καλύτερη περίπτωση βρίσκονται τρεις την ημέρα.
  • είχαν ζητήσει να υπάρξει “ομάδα Δ” (οι αστυνομικοί που κυκλοφορούν με τις μηχανές όλη την ημέρα) και στην Αλεξάνδρεια. Είχαμε γράψει για αυτό και εδώ, αλλά από ότι φαίνεται δεν πρόκειται να γίνει ούτε αυτό

.Αναφέρθηκαν και στην περίπτωση να γίνονταν ένα Τμήμα Συνοριοφυλακής στο σταθμό του Πλατέος (γιατί ας μην ξεχνάμε ότι τι συνέβαινε – και συμβαίνει ακόμη – στον σταθμό). Τελικά επεκράτησε η άποψη  κάποιων να γίνει το Α.Τ. το οποίο λειτουργεί όπως λειτουργεί σήμερα.
Τέλος είπαν και κάτι το απίστευτο: πληρώνουμε 10 -12 χιλιάρικα για νοίκια κτηρίων ενώ η Αστυνομία έχει έκταση 6 στρεμμάτων δίπλα από το νέο κτήριο των Δικαστηρίων της Βέροιας!
Τέλος ανέφεραν ότι στη Ημαθία θα πρέπει – αν γίνει “Καλλικράτης” και στην αστυνομία – να υπάρχουν, αν οργανωθούν σωστά, τρία αστυνομικά τμήματα (εκτός αν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη περίπτωση)
Οπότε αναπόφευκτα, αν υποθέσουμε ότι όσα λένε είναι σωστά, τίθεται το ερώτημα τοπικού ενδιαφέροντος: 
Τι προτιμάμε; ένα αποτελεσματικό και μεγάλο Α.Τ. που θα υπάρχει στο Δήμο ή πολλά τμήματα τα οποία θα είναι ανίσχυρα και χωρίς δύναμη να βγάλουν στους δρόμους;
περισσότερα για την συνέντευξη μπορείτε να δείτε σε λίγο ΕΔΩ