Κατηγορίες
κορωνοϊός υγεία

Μαζικά τεστ για τον κορωνοϊό SARS-COV-2 στην περιοχή της Ξάνθης

Πλήθος διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό SARS-COV-2 (που προκαλεί την ασθένεια COVID19) στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης πραγματοποιούν από το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020 κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Αφού παρατηρήθηκαν συνεχή κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, στους 4 Δήμους της περιοχής – σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Δήμους της περιοχής – θα γίνονται διαγνωστικά τεστ από 15 συνεργεία ενώ οι έλεγχοι ίσως να συνεχιστούν και το Σάββατο 6/6, αν κριθεί αναγκαίο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μετέβη την Πέμπτη στην Ξάνθη προκειμένου να επισκεφθεί τα σημεία δειγματοληψίας και να αποτιμήσει συνολικά την κατάσταση.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, πρόβλημα με κρούσμα υπάρχει και στο Κιλκίς – όπου βρέθηκε θετική νέα γυναίκα που φιλοξενείται σε Δομή για πρόσφυγες και μετανάστες. Προληπτικά κλείνουν σχολεία στην περιοχή στα οποία πηγαίνουν παιδιά που ζουν μέσα στη Δομή ενώ οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες κάνουν ελέγχους για τον κορωνοϊό και στη Δομή.

Στο Βόλο θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ένα ζευγάρι, μια έγκυος στον 6ο μήνα και ο σύζυγός της που εργάζεται σε ακαδημία ποδοσφαίρου. Προληπτικά η ακαδημία ποδοσφαίρου έκλεισε λόγω του περιστατικού – ενώ και το στενό οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού μπαίνει σε καραντίνα. Αξιοσημείωτο είναι ότι στενοί συγγενείς του ζευγαριού που είναι εκπαιδευτικός και δημόσιος υπάλληλος ελέγχονται ενώ στο σχολείο και στην υπηρεσία που εργάζονται θα γίνουν ψεκασμοί.