Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά τη λάθος στιγμή!

Τι γίνεται με το νέο φορολογικό που έφερε προς συζήτηση και ψήφιση στο Κοινοβούλιο ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου;
Με δυο λόγια – γιατί πιο αναλυτικά θα δείτε το θέμα στις εξειδικευμένες εφημερίδες και blogs:  το νοµοσχέδιο ορίζει ότι µετατρέπονται σε διαρκή (και εποµένως οδηγούνται στο Αυτόφωρο όσοι τα διαπράττουν) τα αδικήµατα της µη καταβολής βεβαιωµένων και ληξιπρόθεσµων χρεών, της φοροδιαφυγής µε την παράλειψη υποβολής ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος και της φοροδιαφυγής για µη απόδοση ή ανακριβής απόδοση ΦΠΑ και λοιπών παρακρατούµενων φόρων, τελών ή εισφορών.
Το πρόβλημα είναι πως αυτό το ν/σ έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς επελέγη η χειρότερη για την αγορά στιγμή. Και αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στους μικρομεσαίους, …πολλοί από τους οποίους γίνονται φοροφυγάδες εξ’ ανάγκης και όχι επειδή τους αρέσει το σπορ. Επειδή αδυνατούν πλέον να καλύψουν νοίκια, ρεύμα, ασφάλιση και μισθούς υπαλλήλων σε πολλές περιπτώσεις βάζουν χέρι και στο μέρος της είσπραξης που κανονικά θα έπρεπε να πάει στο ταμείο της Εφορίας.
Αλλά πολλές φορές αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους νομοθετούν, για όσους βλέπουν τους ανθρώπους ως αριθμούς και στατιστικές και φυσικά για όσους δεν έχουν μπει ποτέ στην αγωνία να βρούν ρευστό και να καλυφθούν στα τέλη κάθε μήνα ή τριμήνου. Αυτοί είναι πολύυυυυ μακριά από την πραγματικότητα (πολύ δε περισσότερο μακριά από την σημερινή πραγματικότητα).