Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ομόφωνο Ψήφισμα για το ζήτημα των μεταναστών στη χώρα μας και την απεργία πείνας μεταναστών από το Δημ. Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Ομόφωνο ψήφισμα εξέδωσε μετά από συζήτηση σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών στη χώρα μας και την απεργία πείνας μεταναστών, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Όποια και να είναι η θέση του καθενός μας στο θέμα, και μόνο που εκδόθηκε ένα τέτοιο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνει κάθε Ρουμλουκιώτη πραγματικά περήφανο, γιατί δείχνει έμπρακτα πως είμαστε (παρά τα προβλήματα που όλοι έχουμε, παρά την πολιτική θέση του καθενός και παρά το ότι η χώρα έχει κατακλυστεί από μετανάστες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία) πάνω από όλα άνθρωποι.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η χώρα μας έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους μετανάστες, αφού αποτελεί την κύρια είσοδο όσων θέλουν να μπουν – ειδικά με παράνομο τρόπο – στην ΕΕ. Οπότε δυο κουβέντες για το θέμα από τους Δήμους επιβάλλονται, μπας και κάποιοι ξυπνήσουν και αποφασίσουν να υιοθετήσουν επιτελούς σοβαρή και ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική, η οποία μόνο καλά έχει να προσφέρει στο ελληνικό Κράτος, στους Έλληνες πολίτες αλλά και σε κάθε κακομοίρη (γιατί πάντοτε υπάρχουν και τα λαμόγια-“μετανάστες”) που βρίσκεται ή θα βρεθεί εδώ.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
1. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα και στην αγωνία των μεταναστών-απεργών πείνας, που έχουν φθάσει σε οριακό πλέον σημείο επιβίωσης.
2. Επισημαίνει ότι, οι οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες που διαβιούν στη χώρα μας, αποτελούν μέρος της κοινωνίας μας και της εργατικής τάξης, συνεισφέρουν σημαντικά στην ανάπτυξη και στην παραγωγή πλούτου στη χώρα μας, και η Πολιτεία, οφείλει να εξασφαλίσει ισότιμα – όπως και για όλους τους Έλληνες Πολίτες – τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά τους δικαιώματα. Θεωρεί δε αυτονόητο ότι, οι μετανάστες πρέπει να ζουν και να εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας, επομένως ο αγώνας των μεταναστών είναι και δικός μας αγώνας.
3. Ζητά από την Πολιτεία και τις αρμόδιες κρατικές Αρχές, να προβούν σε ενέργειες και να λάβουν κάθε μέτρο στην κατεύθυνση της ισότιμης, με τους Έλληνες Πολίτες, αντιμετώπισης όλων των μεταναστών που εισέρχονται και διαβιούν νόμιμα στη χώρα μας.
4. Απευθύνει έκκληση προς τις αρμόδιες Αρχές, να ενεργήσουν ΑΜΕΣΑ, για ανθρωπιστικούς τουλάχιστον λόγους, ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μεταναστών-απεργών πείνας, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις, για τους ίδιους τους απεργούς πείνας, αλλά και για την αμαύρωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.