Κατηγορίες
κορωνοϊός παιδεία

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία- τι είπε η υφυπουργός Παιδείας

Δεν υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για το πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία, όπως είπε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στην τηλεόραση.

Με τη δήλωση αυτή η υφυπουργός “απάντησε” στα πολλά σενάρια που γράφονται ή ακούγονται και όπως είπε “Θα κάνουμε αυτό που θα μας πουν οι ειδικοί”. Επεσήμανε δε πως αν οι ειδικοί πουν στο υπουργείο το άνοιγμα να γίνει σταδιακά, τότε θα γίνει σταδιακά.

Δεν έβαλε κάποια συγκεκριμένη σειρά για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία όταν θα κριθεί ότι αυτό μπορεί να γίνει (δηλαδή αν πρώτα ανοίξουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια ή τα λύκεια), ανέφερε πως στόχος είναι η τρίτη λυκείου να μπορέσει να δώσει τις εξετάσεις για τα πανεπιστήμια ενώ δήλωσε ότι για τις απουσίες θα υπάρχει μια διαφορετική διαχείριση λόγω της περιόδου.

Τέλος είπε πως γνώμονας για το πότε και το πως θα ανοίξουν τα σχολεία είναι η ασφάλεια των μαθητών και όλων όσων εργάζονται σε αυτά. Να σημειωθεί πως με βάση την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση τα σχολεία είναι κλειστά μέχρι τις 10 Μαΐου.