Κατηγορίες
διεθνή Ιταλία κορωνοϊός

Οι κλινικά ηλίθιοι, η φωτό και η έκκληση του δημάρχου απ’ την Ιταλία

Δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν αλλιώς. Ηλίθιοι. Ή όπως λέει και κάποιος φίλος για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση, “κλινικά ηλίθιοι”.

Που συνεχίζουν τις βόλτες στην παραλία, που ανοίγουν τα μαγαζιά τους (που έχουν κλείσει βάσει νόμου), που πηγαίνουν λέει στη Βουλγαρία για ένα καφεδάκι (μια που στην Ελλάδα τα καφέ είναι κλειστά). Ή οι άλλοι που πήγαν στην Τουρκία εκδρομή…

Ίσως η πιο “καλή” φωτογραφία για να καταλάβουμε τι μπορεί να σημάνει το να μην προσέχουμε και να κάνουμε του κεφαλιού μας μας έρχεται από την περιοχή του Μπέργκαμο της Ιταλίας ενώ υπάρχει και ένα γραπτό μήνυμα του δημάρχου της περιοχής Peveragno (στην Περιφέρεια του Πιεμόντε), Paolo Renaudi.

Αφού αναφέρεται σε διάφορα, ο Renaudi είναι σαφέστατος στην ανάρτησή του στο facebook τη Δευτέρα.

Γράφει μεταξύ άλλων:
“Ακόμη δεν καταλάβατε; Βρισκόμαστε σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ, και είμαστε μόνο στην αρχή. Την είδατε την εκκλησία στην περιοχή του Μπέργκαμο γεμάτη με φέρετρα που δεν υπάρχει χρόνος να θαφτούν; (…) Όμως αν συνεχίσετε έτσι… (…) Πολύς κόσμος στους δρόμους, πολλοί πονηροί. Κόφτε το, αλλιώς θα υπάρξουν πολλοί νεκροί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ”.


Η μια μετά απ’ την άλλη οι χώρες της Ευρώπης επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας. Τελευταίο νέο απ’ το Βέλγιο, όπου από το μεσημέρι της Τετάρτης θα επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τρόφιμα, γιατρό και μετάβαση στη δουλειά, αν δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεργασίας.