Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αναιρείται το 1 προς 7, υπηρεσίες του δημοσίου θα ανοίγουν και τα απογεύματα

Τέλος κατά πάσα πιθανότητα στην αναλογία 1/5 για τις προσλήψεις στον Δημόσιο τομέα. Γιατί οι δανειστές απαιτούν διεύρυνση της αναλογίας και ζητούν να γίνεται 1 πρόσληψη για κάθε 7 ή κάθε 10 αποχωρήσεις.
Καλό είναι αυτό (φούλαρε το Δημόσιο, λόγω των εκλογικών γραμματίων των κομμάτων που διόριζαν αβέρτα κόσμο), όμως και η αναλογία αυτή καθώς και το σφιχτό χρονοδιάγραμα μέσα στο οποίο θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές θα φέρουν αναστάτωση (άσε που αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα για να φανεί η …”ανεπάρκεια” του δημοσίου ώστε να περάσουν οριστικά στον ιδιωτικό τομέα ζωτικής σημασίας υπηρεσίες και οργανισμοί).
Επίσης συζητείται – και ορθά γίνεται, επιτέλους – η διεύρυνση του ωραρίου και τις απογευματινές ώρες σε 8 δημόσιες υπηρεσίες. Κάποτε προσπάθησε να το κάνει και ο Λιάπης της ΝΔ αλλά δεν τα κατάφερε, βρήκε απέναντι τους πανταχού παρόντες συνδικαλιστές-εργατοπατέρες. Η αλλαγή αυτή πρέπει όμως να γίνει λαμβάνοντας υπόψη και τους υπαλλήλους, γιατί πρόκειται για τεράστια αλλαγή στις ανθρώπινες ζωές και στον οικογενειακό τους προγραμματισμό. Πάντως χρειάζονταν, γιατί ο κόσμος έπρεπε να φεύγει από τις δουλειές του (και είναι γνωστό το ζόρι με τις δουλειές τέτοια εποχή – για να κάνει μια συναλλαγή με το δημόσιο.