Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δημοψήφισμα ή εκλογές; Καθόλου τυχαία η αναφορά στο πρώτο!

Πήρε φόρα ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ και δεν σταματούσε χθες.
Και τι δεν είπε! Μέχρι και υποδείξεις έκανε για το πως θα πρέπει να κινηθεί το πολιτικό σύστημα, ώστε να βγούμε από την κρίση.
Και επειδή δεν είναι κορόϊδο επέλεξε – μιλώντας για προσφυγή στον λαό – να αναφερθεί σε  δημοψήφισμα (αν και πλέον είναι αργά και για μια τέτοια διαδικασία) και όχι σε εκλογές.
Και οι λόγοι είναι προφανείς:

αν τυχόν και πάνε σε εκλογές, θα πατώσουν όλοι και κανείς δεν πρόκειται να πιάσει τους 151 βουλευτές (πόσο μάλλον τους 180 που απαιτούνται στην πραγματικότητα για να υπογράφεις μνημόνια και εκποιήσεις δημοσίων αγαθών και περιουσίας).
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα που βασίζεται στη συνδιαλλαγή και στο ρουσφέτι, στα πακέτα που πηγαινοέρχονται στα κόμματα – όπως είπε ο Τσουκάτος σε εκείνη την περιβόητη συνέντευξή του στο Crash του Τράγκα –  είναι αυτό που κινδυνεύει άμεσα από το μαύρισμα και μαζί με αυτό και όσοι εξακολουθούν να το στηρίζουν αυτό το σύστημα με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.
Γιαυτό και φοβούνται να προσφύγουν στις κάλπες. Γιαυτό προτείνουν μια πιο light εκδοχή, ένα αναβάπτισμα που θα τους κρατήσει όλους στις θέσεις τους, ένα δημοψήφισμα το οποίο ούτε ευθύνες – δια της ψήφου – θα αποδώσει, ούτε στην ουσία θα στείλει μηνύματα για όσα μέχρι σήμερα επελέγησαν να γίνουν….