Κατηγορίες
εκδηλώσεις πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Εκατοντάδες επισκέπτες και φέτος στη Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας στην Αλεξάνδρεια

Στις 6 Οκτωβρίου 2019 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργάνωσε για μια ακόμη χρονιά τη μεγαλύτερη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στο Δήμο, τη Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας.

Ήταν η 16η φορά που η εκδήλωση αυτή – στην οποία συμμετέχει κάθε φορά σχεδόν το σύνολο των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου – γίνεται στην Αλεξάνδρεια, και που σκοπό έχει να αναδείξει την πίτα, ένα έδεσμα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “σήμα κατατεθέν” της περιοχής.

Είδαμε και γευτήκαμε μια σειρά από πίτες και άλλα εδέσματα (όπως για παράδειγμα τα ποντιακά “ωτία”) που τα μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν παρουσίασαν στους εκατοντάδες επισκέπτες. Φέτος πάντως μου δόθηκε η εντύπωση ότι οι σύλλογοι ήταν λιγότεροι σε σχέση με πέρσι ή πρόπερσι – σίγουρα δεν είναι εύκολο όλοι οι σύλλογοι να συμμετάσχουν αφού απαιτείται πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια από τα μέλη τους για να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της ΚΕΔΑ, συνεχίστηκε με θεατρικό στο οποίο πρωταγωνιστούσε η γνωστή “Λισσάβω απ’ το Ρουμλούκι” (κατά κόσμον Βέτα Δελιοπούλου) και με χαιρετισμό από το Δήμαρχο Π. Γκυρίνη και κατέληξε με την Χαρά Βέρα να δίνει με τα τραγούδια της (σε παραδοσιακό και λαϊκό ρυθμό) ένα άλλο χρώμα και πολύ κέφι.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες στη 16η Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας, είτε αυτοί ήταν δημοτικοί υπάλληλοι, είτε καλλιτέχνες είτε μέλη των συλλόγων που για μια ακόμη φορά μας θύμισαν γεύσεις και αρώματα των παιδικών μας (και όχι μόνο) χρόνων.

Δείτε στη συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες από την εκδήλωση.