Κατηγορίες
εκλογές

Με μικροκομματικής φύσης βλακείες αμφισβητούν τη λειτουργία της Δημοκρατίας

Με μια σειρά από βλακώδη επιχειρήματα η αντιπολίτευση στη χώρα, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, αμφισβητεί τη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα.

Με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών – το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στο κυβερνών κόμμα (η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει στις Ευρωεκλογές μια μεγάλη και αναμφισβήτητη νίκη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη, αντίστοιχα, μια αδιαμφισβήτητη ήττα) – η αντιπολίτευση άρχισε τις ηλιθιότητες και κάποια μέλη της ζητούν μέχρι και υπηρεσιακή Κυβέρνηση ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.


Λες και το Σύνταγμα δεν επιτρέπει αντί για υπηρεσιακή κυβέρνηση να οριστούν υπηρεσιακοί υπουργοί (οι “σχετικοί” με τις εκλογές) και μάλιστα για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και με συγκεκριμένη αποστολή.

Η οποιαδήποτε υπηρεσιακή Κυβέρνηση είναι αυτό που λέει ο τίτλος της: “υπηρεσιακή”! Και έχει συγκεκριμένο ρόλο και σκοπό.

Με τους Τούρκους από δίπλα, προκλητικούς όσο ποτέ άλλοτε από το 1987 και μετά, είναι το λιγότερο ανοησία να ζητάς κάτι για το οποίο ο Νόμος προβλέπει διάφορα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σταματήσεις να λες ανοησίες για μικροκομματικούς σκοπούς.

Μπορεί το διακύβευμα των Ευρωεκλογών να είναι διαφορετικό από αυτό των Εθνικών Εκλογών, όμως το γεγονός είναι ότι η ΝΔ κέρδισε τις Ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ τις έχασε.

Αυτό ας το πάρουν είδηση αμφότεροι και ας δουν τι μπορούν να κάνουν (πέρα από ηλίθιες δηλώσεις) μέχρι την επόμενη φορά που θα κληθούμε στις κάλπες, στις 7 Ιουλίου.