Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Δεν έγιναν οι ψεκασμοί, πιθανόν να γίνουν τελικά την Παρασκευή

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

Δεν έγιναν τελικά οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών, λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή από το χθες απόγευμα και μετά. Ψεκασμοί δεν έγιναν ούτε στο Πλατύ, ούτε στην Αγκαθιά.
Συναντήσαμε χθες βράδυ στο χώρο της κατάληψης του Γυμνασίου τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλατέος Κώστα Κιορογλίδη ο οποίος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί για το θέμα.
Συγκεκριμένα, και πέραν αυτών, ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Δ.Κ. Πλατέος ανέφερε πως:
1) Λόγω της φύσης του ψεκασμού – και όχι λόγω της φύσης του εντομοκτόνου που είναι το συνθετικό πυρεθρινοειδές Φαινοθρίνη (Σουμιθρίνη, Sumithrin), το οποίο να σημειωθεί πως φωτοδιασπάται και αποικοδομείται γρήγορα και για αυτό οι ψεκασμοί γίνονται βράδυ – καλούνται οι κάτοικοι να μην κυκλοφορήσουν στους δρόμους του Πλατέος κατά τις ώρες που θα γίνεται ο ψεκασμός και για περίπου ένα δίωρο μετά από τη λήξη του,
2) Θα πρέπει τα παράθυρα των κατοικιών να παραμένουν κλειστά για το ίδιο διάστημα,
3) Θα πρέπει τα κλιματιστικά να παραμένουν κλειστά,
4) Οι ιδιοκτήτες ζώων (σκύλοι, γάτες, κότες κλπ) θα πρέπει να τα κρατήσουν σε κλειστό χώρο, όταν αυτό είναι δυνατόν,
5) Δεν θα πρέπει να υπάρχουν εκτεθειμένα σε εξωτερικούς χώρους ρούχα (πχ, ρούχα που μόλις έχουν πλυθεί και έχουν αφεθεί εκτός ώστε να στεγνώσουν), παδικά παιχνίδια (μπάλες, κούνιες κλπ) .
Όπως σημείωσε ο Κ. Κιορογλίδης, η κυκλοφορία ατόμων κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και λίγο αργότερα καλό θα είναι να μην γίνεται, αν όμως κρίνεται άκρως απαραίτητο να γίνει, τότε τα άτομα αυτά θα πρέπει να προστατεύονται επαρκώς.
Κάλεσε δε τους κατοίκους να διευκολύνουν το έργο του κλιμακίου που έχει αναλάβει τον ψεκασμό, αφού τα συνεργεία πριν τον ψεκασμό θα προβούν σε έλεγχο των οδών, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των παραπάνω, όπου αυτό είναι δυνατό. Αν κριθεί πως δεν τηρούνται τα παραπάνω, τότε η ίδια η εταιρία θα αναβάλει τον ψεκασμό.