Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Το Βήμα": Αγγ. Τόλκας, αναπληρωτής εκπρόσωπος χωρίς press room

Μια ακόμη αθηναϊκή εφημερίδα η οποία ασχολείται με τον νεαρό βουλευτή Ημαθίας (και άρτι ορκισθέντα υφυπουργό) Άγγελο Τόλκα. Το άρθρο του δημοσιογράφου Αγγ. Κωβαίου έχει ως εξής:
Αγγ. Τόλκας, αναπληρωτής εκπρόσωπος χωρίς press room
Το όνομα του κ. Αγγ. Τόλκα άρχισε να ακούγεται τις ημέρες του ανασχηματισμού, όταν στελέχη της κυβέρνησης επισήμαιναν ότι είναι ένα από τα πρόσωπα στα οποία θα πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή.
Ενάμιση μήνα αργότερα επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που τον ήθελε να αναλαμβάνει θέση υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιου για θέματα Τύπου, παίρνοντας τυπικά τη θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο κ. Γ. Πεταλωτής. Οπως αναφέρουν ο ίδιος και ο προϊστάμενός του κ. Ηλ.Μόσιαλος, ο 33χρονος υφυπουργός, αν και αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν πρόκειται να βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος….

…με τον Τύπο. Σύμφωνα με τα όσα είναι μέχρι στιγμής γνωστά, και με δεδομένο ότι η επίσημη ενημέρωση στο press room καταργείται, ο κ. Τόλκας σε πρώτη φάση θα συνοδεύει τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις άτυπες ενημερώσεις των δημοσιογράφων, ώσπου να αποκτήσει την αναγκαία πείρα και τριβή.
Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του, και λίγες εβδομάδες μετά τον γάμο του στις 16 Ιουλίου, είναι το νεότερο μέλος της κυβέρνησης και θεωρεί ότι η γενικευμένη δυσπιστία των πολιτών συνιστά μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο.
Προσφάτως ο κ. Τόλκας έγινε αποδέκτης εκδηλώσεων «αγανακτισμένων» πολιτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτικό του γραφείο στη Νάουσα. Αποφεύγει να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τις εκδηλώσεις αυτές και προτιμά να εκφράζει την ελπίδα ότι από την περίοδο της κρίσης θα μπορούσαν να αναδειχθούν νέα πρόσωπα όπως ο ίδιος. Ο κ. Τόλκας είναι προσωπική επιλογή του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλ. Μόσιαλου, ο οποίος τον είχε εντοπίσει με αφορμή μια μεταξύ τους αντιπαράθεση στη συνεδρίαση ενός Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠαΣοΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου δέχθηκε αμέσως την εισήγηση του κ. Μόσιαλου για την υπουργοποίηση του νεαρού βουλευτή, ενώ μετά την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο ρώτησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για την ηλικία του κ. Τόλκα. Μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι 33 ετών, ο κ. Παπανδρέου παρατήρησε ότι εκείνος μπήκε στην κυβέρνηση του πατέρα του στην ηλικία των 32.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες ο νέος υφυπουργός θα πάρει ουσιαστικά το βάπτισμα του πυρός, καθώς συμμετέχει στις συζητήσεις (και στις αναμενόμενες συγκρούσεις) για την αναδιοργάνωση του χώρου των ΜΜΕ (κρατικών και ιδιωτικών). Θα «γλιτώσει» πάντως τη σύγκρουση για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς είχε οριστεί εισηγητής στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας αλλά απαλλάχθηκε των καθηκόντων αυτών λόγω υπουργοποίησης.