Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

ΝΔ Αλεξάνδρειας: αντί ευρωεκλογών κυριάρχησαν οι δημοτικές

Σύσκεψη με θέμα τις ευρωελογές έκαναν στην τοπική ΝΔ αλλά κάθε άλλο παρά για ευρωεκλογές συζήτησαν.
Η αλήθεια είναι ότι τα είπαν ένα χεράκι και για τις ευρωεκλογές, δηλαδή ανάλωσαν κάπου το 10% του χρόνου σε αυτό. Αυτό λέει η πάντοτε καλή και τριπλοτσεκαρισμένη πληροφόρησή μου.

Το υπόλοιπο 90% αναλώθηκε σε συζήτηση για τα δημοτικά. Πως να μη γίνει άλλωστε κάτι τέτοιο, αφού 3 από τα 5 ψηφοδέλτια που διεκδικούν την ψήφο μας (μέχρι τώρα 5…) έχουν στην κεφαλή τους ανθρώπους που προέρχονται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Μιας ΝΔ που στην περίπτωση της Αλεξάνδρειας, όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τα χέρια και κρατάει ανοιχτούς διαύλους με όλους τους υποψηφίους που προέρχονται από το χώρο, χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση και χωρίς να στηρίζει στα ίσια κανέναν.

Οι δημοτικές εκλογές είναι 2 πράγματα: προσωπικές σχέσεις και μαθηματικά. Κι αν αφήσουμε το πρώτο στην άκρη, μένει το δεύτερο. Και τα μαθηματικά στο δήμο Αλεξάνδρειας ευνοούν τη ΝΔ, αφού (αν θεωρήσουμε ότι όλοι ξεκινούν από το μηδέν) έχει 60% πιθανότητα να “πάρει το Δήμο” και επίσης 60% ο χάρτης στην τηλεόραση να γίνει μπλε. Δεν είναι κακό το ποσοστό…

Το κλίμα πάντως ήταν καλό ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη και από τα 3 ψηφοδέλτια, υπό την ιδιότητα που προσεκλήθησαν φυσικά και όχι ως “αντιπρόσωποι” του ψηφοδελτίου που συμμετέχουν ή στηρίζουν.