Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάλι θα …λαϊκίσουμε σήμερα! Ή μήπως όχι;

Έκοψαν το ρεύμα στο Υπουργείο Υγείας οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Και πολύ καλά έκαναν, αν και ως επόμενο βήμα θα πρέπει να κόψουν (συμβολικά) το ρεύμα σε κατοικίες υπουργών, στο Μέγαρο Μαξίμου και σε οποιοδήποτε άλλο κτίριο δύναται να βρίσκεται υπουργός ή βουλευτής.
Γιατί ουδείς εξ’ αυτών (είμαι σίγουρος γιατί πληρώνουν με πάγιες εντολές ή με “απεσταλμένο”) έτυχε να δει αυτό που είδα χθες: μια γιαγιά, από αυτές που κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι και δεν δέχονταν κάποτε μύγα στο σπαθί τους γιατί ήταν (και είναι όσο ακόμη αντέχουν) υπερήφανος άνθρωπος, στο Ταχυδρομείο της Αλεξάνδρειας να προσπαθεί να…

πληρώσει το λογαριασμό αξίας 221 ευρώ – το χαράτσι δηλαδή, να ζητάει από τον υπάλληλο διακανονισμό και ο υπάλληλος ορθώς να την παραπέμπει στη ΔΕΗ. Αλλά που είναι η ΔΕΗ; Αφού το γραφείο το έκλεισαν και δέχονται μόνο κάθε Τετάρτη υποτίθεται. Άσε που από εκεί θα της πουν πως πρώτα θα πρέπει να πληρώσει και μετά θα δούνε τι μπορεί να γίνει.
Και επειδή η γιαγιά είχε 2 λογαριασμούς, πλήρωσε τον μικρότερο (τον οποίο μπορούσε) και άφησε το θέμα στην τύχη για το δεύτερο, μοιρολατρικά θαρρείς.
Τέτοια ωραία πράγματα, στην Ελλάδα του 2011, η πολιτική ελίτ της οποίας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η τήρηση των δεσμεύσεων της Συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου…