Κατηγορίες
περιβάλλον

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα: εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που κάθε χρόνο γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα διοργανώνει ή συμμετέχει σε μία σειρά εκδηλώσεων. Μία από αυτές θα βρίσκεται κοντά σας!

Πέμπτη 1 Ιουνίου: Εκδήλωση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ώρες 17:30 – 20:30. Προβολή ταινίας «Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού: ένας άγνωστος θησαυρός» και παιχνίδια/κατασκευές με θέμα το περιβάλλον για παιδιά δημοτικού, έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του τμήματος εικαστικών του ΚΠΟΔΔ.

Δευτέρα 5 Ιουνίου: Στο πλαίσιο της Γιορτής Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού, στις 9 το βράδυ, στο Πάρκο Ανθοκομικής, στο Πεδίον του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη (απέναντι από την ΕΡΤ3).

Τετάρτη 7 Ιουνίου: ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα θα συμμετάσχει στην εκδήλωση που διοργανώνουν το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και άλλοι φορείς στο Πάρκο Κατερίνης, με εργαστήρια κατασκευών, μουσικής, εικαστικών και περιβαλλοντικά παιχνίδια. ‘Ώρες: 9:30 – 13:00.

Κυριακή 11 Ιουνίου: 2ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Παιχνιδιού, στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Αξιού, σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα. Ώρες 10:00 – 14:00. Περιβαλλοντικά παιχνίδια και εργαστήρια, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρική παράσταση, προβολές ταινιών, ξεναγήσεις στην ενημερωτική έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης
Κυριακή 11 Ιουνίου: Γιορτή Τοπικών Προϊόντων στη Νέα Αγαθούπολη. Η Τοπική Κοινότητα Νέας Αγαθούπολης, με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, διοργανώνει στο Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης την 2η Γιορτή Τοπικών Προϊόντων. Τοπικοί παραγωγοί θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους, ενώ επίσης θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών.