Κατηγορίες
στήλες

Ηλέκτρα: “Άνοιξη παντού…”

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά (και επίσημα πλέον) φίλες μου. Ελπίζω να έρθει και στις καρδιές όλων μας γιατί το έχουμε πραγματικά ανάγκη αφού βγαίνουμε από ένα πολύ δύσκολο χειμώνα, τον δυσκολότερο ίσως των τελευταίων ετών.
Είναι γεγονός ότι με το που μπαίνει η άνοιξη κάτι αλλάζει αυτόματα μέσα μας χωρίς να το καταλάβουμε (σαν να πατά κάποιος reset στη διάθεση μας).
Το γκρίζο του χειμώνα, η μούχλα και η υγρασία δίνουν τη θέση τους σε ένα υπέροχο ήλιο από την πρωί ως το βράδυ καθώς επίσης αυξάνεται σημαντικά και η θερμοκρασία. Αυξάνεται λοιπόν και η ορμόνη της “ευτυχίας” στο αίμα μας, η σεροτονίνη με αποτέλεσμα να έχουμε πιο ρομαντική διάθεση καθώς επίσης και αυξημένη σεξουαλική διάθεση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε τα εκατομμύρια τουριστών που έρχονται να απολαύσουν τον ήλιο κάθε χρόνο (ας είμαστε τυχερές σε κάτι και εμείς που ζούμε εδώ).


Δεν είναι μόνο η αύξηση της σεροτονίνης που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα. Είναι και η φύση που φορά σιγά τα γιορτινά της και μας υποδέχεται. Ρίχνοντας μια ματιά στον Ημαθιώτικο κάμπο από ψηλά την εποχή αυτή μαγεύεσαι από τη ομορφιά του τοπίου με τις ανθισμένες ροδακινιές και τα άλλα οπωροφόρα δέντρα. Ένα απέραντο ροζ και άσπρο χαλί από λουλούδια απλώνεται μπροστά σου. Μια όαση που σε καλεί κοντά της.
Εκτός από τους αγρούς όμως η άνοιξη είναι εμφανής παντού: στα μπαλκόνια, στα παρτέρια στις πλατείες, στα σπίτια μας. Όλη η φύση σου φωνάζει ΑΝΟΙΞΗ και εσύ μαγεύεσαι από την πανδαισία των χρωμάτων και των ευωδιών από τα κάθε λογής λουλούδια.

Στη βελτίωση όμως της ψυχολογίας για εμάς τις γυναίκες επιδρά για μια ακόμη φορά και η αλλαγή της γκαρνταρόμπας αφού αφήνουμε στην άκρη τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα και φοράμε κάτι πιο ανάλαφρο και ανοιχτόχρωμο, κάτι που αναδεικνύει τις καμπύλες μας και μας κάνει να νιώθουμε πιο ελκυστικές. Κι όταν μια γυναίκα νιώθει ποθητή και ελκυστική πετάει στα ουράνια, να το ξέρετε. Και απευθύνομαι στους άντρες της παρέας γιατί εμείς οι γυναίκες το ξέρουμε πολύ καλά.
Η αλλαγή της εποχής λοιπόν επιβάλλει και δυο τρεις κινήσεις που θα μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα κορίτσια.

Πρώτον κάντε μια μίνι αλλαγή στο σπίτι σας αλλάζοντας το συντομότερο τα βαριά χαλιά και κουρτίνες με κάτι πιο ανοιξιάτικο και πιο χρωματιστό. Επιβάλλεται και μια μικρή αλλαγή στα διακοσμητικά στο σπίτι μας που φέρουν επάνω τους το χρώμα του χειμώνα.
Αγοράστε για παράδειγμα μερικά κεριά (δεν κοστίζουν ακριβά) σε παστέλ χρώματα και μερικά ποτ πουρί σε έντονο χρώμα και αυτόματα θα έχετε μια νέα σύνθεση για το τραπεζάκι του σαλονιού σας. Ένα βάζο επίσης με φρέσκα λουλούδια από τον κήπο μας θα μπορούσε να δώσει ένα ανοιξιάτικο αέρα στο σπίτι μας εντελώς ανέξοδα.

Δεύτερον ανανεώστε τον κήπο ή τις γλάστρες στο μπαλκόνι σας με οικονομικά εποχιακά λουλούδια που θα ανθίζουν από τώρα ως το φθινόπωρο.

Τρίτο και σημαντικότερο: μια μίνι ανανέωση της γκαρνταρόμπας επιβάλλεται. Όσο το σηκώνει το πορτοφόλι σας βέβαια. Εξαιρετικά αυτά τα ανάλαφρα ριγέ πουκαμισάκια ή οι μπλούζες με έξω τους ώμους σε παστέλ χρώμα, κομμάτια που μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Απαραίτητες και ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες. Κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια και χρώματα και δεν κοστίζουν μια περιουσία. Την τιμητική τους έχουν όπως κάθε χρόνο και οι κλειστές πλατφόρμες σε ταμπά, μπλε και σε μπεζ αλλά και οι μπαλαρίνες. Εγώ προσωπικά αποφεύγω τις μπαλαρίνες επειδή με κουράζουν τόσο επίπεδες. Το όλο σύνολο θα κλείσει αρμονικά με ένα πουπουλένιο γιλέκο (αν κι είμαι σίγουρη ότι οι περισσότερες έχετε ήδη από πέρυσι) που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπες μέχρι τα πρώτα κρύα του χειμώνα.

Αφήστε κατά μέρος επίσης τα σκούρα χρώματα στα κραγιόν και τολμήστε με ένα έντονο ροζ ή φουξ χρώμα.
Και κάπου εδώ θα κλείσω αγαπημένες μου. Υποδεχτείτε την άνοιξη όπως πρέπει, βγείτε, κάντε πράγματα για τον εαυτό σας, χαρείτε αυτήν την αναγέννηση της φύσης.

Το καλοκαίρι είναι καθ’ οδόν μην το ξεχνάτε. Πολλά φιλιά και μην ξεχνάτε ότι “Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις” (Οδυσσέας Ελύτης).