Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Είναι πολλοί οι αγρότες", επιμένουν…

Αν σήμερα η χώρα εξαρτάται κατά 95% από το εξωτερικό σε αγροτικά προϊόντα (έχουμε τα πάντα, απλά τα στέλνουμε σε χωματερές ή σαπίζουν επάνω στα φυτά/δέντρα και προτιμάμε ή υποχρεούμαστε να ψωνίζουμε από άλλου), κάποιοι θέλουν να την κάνουν να φτάσει να εξαρτάται κατά 101% σε ελάχιστο διάστημα.
Συνεπείς στην κατατρομοκράτηση, όσο συνεπείς ήταν και αυτοί που λίγο πριν την ψήφιση του 2ου Μνημονίου μας έλεγαν ότι δεν παράγουμε τίποτε!
Ξεκάθαρα πλέον αναφέρεται ότι οι αγρότες στην Ελλάδα – αλλά και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου – θα πρέπει να μειωθούν.
Άσχετα αν στον αποβιομηχανισμένο Νότο η μόνη δίεξοδος (που θα αποφέρει εργασία, εισόδημα και οικονομική “ανάσα”) είναι η επιτροφή στον αγροτικό τομέα. Άσχετα αν το ισοζύγιο θα γυρίσει, θα πάψει να είναι τόσο ελλειμματικό και θα δοθεί μια ανάσα σε πολίτες και οικονομίες.
Αυτό που ενδιαφέρει είναι η πραγματική εξάρτηση. Σήμερα η εξάρτηση υφίσταται, όμως είναι μικρή (για τα δεδομένα που επιθυμούν). Θέλουν να γίνει ολοκληρωτική, όπως και το καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία της κοινωνίας…