Κατηγορίες
αυτοκίνητο

Τέλη κυκλοφορίας 2017: τι είπε ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

alexiadis-ertsynentΣε ερώτημα σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας απάντησε το πρωί της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο θα λειτουργήσει όπως και πέρσι, «δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά». Είπε πως θα μεταφερθεί φορολογικό βάρος από παλιότερα και πιο φτηνά σε νεότερα και πιο ακριβά αυτοκίνητα (έφερε ως παράδειγμα το ότι ένα αυτοκίνητο του 1995 με αξία 500 ευρώ να έχει τέλη 800 ή 1000 ευρώ).

Χαρακτήρισε – ορθά – ως «παραλογισμό» το ισχύον σύστημα, είπε πως το κύμα κατάθεσης πινακίδων είναι μεγάλο, μειώθηκε κατά πολύ πέρσι και πως σκοπός είναι να δοθούν κίνητρα ώστε οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να πάρουν πίσω πινακίδες που κατατέθηκαν ή να κρατήσουν αυτές που έχουν.

Άρα αυτό που θα πρέπει να αναμένεται, ώστε να δούμε αν γίνουν πραγματικότητα όσα είπε στην ΕΡΤ ο Τρ. Αλεξιάδης και ποιες θα είναι οι ελαφρύνσεις για τα παλαιότερα αυτοκίνητα.

Στον αναπλ. υπουργό τέθηκαν και άλλες ερωτήσεις όπως πχ για τους φόρους κληρονομιάς και για τις αποποιήσεις που γίνονται από χιλιάδες Έλληνες που δεν έχουν να πληρώσουν τον ανάλογο φόρο, ή για την εξομοίωση των αντικειμενικών και των εμπορικών αξιών των ακινήτων, ή για το θέμα των αποδείξεων και των πλειστηριασμών ή για το νομοσχέδιο για το «πλαστικό» χρήμα.

Όλη τη συνέντευξη θα την δείτε ΕΔΩ, στο portal της ΕΡΤ.