Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας δήμαρχος Αλεξάνδρειας Δήμος Αλεξάνδρειας

Διοίκηση Γκυρίνη στο Δήμο Αλεξάνδρειας: έκλεισε ήδη 2 χρόνια

DIMOTARXI2XRONIAPICTΔυο ακριβώς χρόνια (κατά τη διάρκεια των οποίων έγιναν πολλά, τα οποία άλλαξαν ακόμη και το σχήμα) κλείνει η παράταξη Γκυρίνη στη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας την 1η  Σεπτέμβρη του 2016.

Δεν θα ασχοληθούμε με τα λεγόμενα «καλά» ή με τα λεγόμενα «κακά» των δυο αυτών ετών. Θα αναφερθούμε όμως στο διάστημα που απομένει για έναν και μόνον λόγο: ο χρόνος που περνάει (με τα λάθη ή τα σωστά που έχουν γίνει και που έχουν καταγραφεί και που θα αξιολογηθούν για την αποτελεσματικότητά τους) δεν γυρίζει πίσω.

Κι οι ευκαιρίες που χάθηκαν ή χάνονται ίσως να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά.

Η διοίκηση οφείλει στο σύνολο των δημοτών (γιατί λαμβάνει αποφάσεις για το σύνολο των 42.000 κατοίκων του Δήμου) ένα και μόνο πράγμα: να μην καταγραφεί ως μια ακόμη από αυτές που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν! Είχε αρκετές τέτοιες ο τόπος, δεν του χρειάζεται ακόμη μια. Και ο χρόνος που έχει είναι πλέον μόλις 3 χρόνια.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα η Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας οφείλει να βρει τους τρόπους ώστε να διεκδικήσει και κυρίως να υλοποιήσει – χωρίς να κρυφτεί πίσω από την κρίση που επικαλούνται όλοι. Τρόποι υπάρχουν, ας τους αναζητήσει.

Οφείλει να επανασυντονιστεί, να αφήσει τις όποιες εσωστρέφειες την κατατρέχουν το τελευταίο διάστημα (όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει, οι εσωστρέφειες υπάρχουν και δημιουργούν προβλήματα), να βρει το βηματισμό της και να εκτελέσει έργο.

Έργο που θα βελτιώνει την καθημερινότητα του δημότη. Κανείς λογικός δεν ζητάει την ανέγερση αντιγράφου του πύργου του Άιφελ στο κέντρο του Γιδά. Κανείς δεν ζητάει να στήσουν μια γέφυρα στον Αλιάκμονα που να μοιάζει με τις γέφυρες του Τάμεση.

Οι δημότες ζητούν τα απλά από μια διοίκηση, οποιαδήποτε διοίκηση ενός Δήμου: να σκάψει, να ασφαλτοστρώσει, να μαζέψει τα σκουπίδια, να καθαρίσει, να ραντίσει, να βοηθήσει στην προώθηση προϊόντων του τόπου, να βάλει 2 κάδους, να παράσχει πρόνοια όπου χρειάζεται, να εξυπηρετήσει τον δημότη γρήγορα και αποτελεσματικά μέσα από τις υπηρεσίες, να του προσφέρει σχολεία και παιδικούς σταθμούς που θα είναι αξιοζήλευτα, να βοηθήσει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, να αλλάξει 10 λάμπες στο δρόμο που κάηκαν, να κρατήσει τα δημοτικά τέλη σε επίπεδα που δεν θα αποτελούν έναν ακόμη βραχνά για τον δημότη.

Χωρίς περιττές σπατάλες, χωρίς υπερβολές και κυρίως χωρίς φιοριτούρες.

Αυτά είναι η καθημερινότητα, αυτά (και πολλά άλλα) είναι που ΠΡΕΠΕΙ κοιτάνε οι διοικήσεις στους Δήμους.

Άλλωστε οι διοικήσεις των Δήμων σε αυτά δίνουν εξετάσεις σε ημερήσια βάση, για αυτά ακριβώς θα κριθούν οριστικά και την άνοιξη του 2019. Για το έργο που θα αφήσουν πίσω. Όλα τα υπόλοιπα είναι παροδικά.

3 απαντησεις στο “Διοίκηση Γκυρίνη στο Δήμο Αλεξάνδρειας: έκλεισε ήδη 2 χρόνια”

να δουλεψουν γιατι εχουν χασει 2 χρονια περιμεναμε περισσοτερα απο τον γκυρινη να τα κανει περιμενουμε και τον απολογισμο που δηλωσε οτι θα κανει

Σωστή προσέγγιση μέσα απο την οπτική του μέσου δημότη με απλά λόγια.
Ευτυχώς δεν κάνετε όπως οι περισσότεροι μόνο αναπαραγωγή δελτίων τύπου και εστιάζετε εκεί που πρέπει.

Ένας νέος αναγνώστης

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.