Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Για τα αδέσποτα και τους χειρισμούς στο θέμα ερωτήθηκε η Δημοτική Αρχή

ds- 20160511 - 01Αρκετά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου.

Εκτός ημερήσιας διάταξης διατυπώθηκαν ερωτήσεις μελών του Συμβουλίου προς τη διοίκηση του Δήμου, για μια σειρά από ζητήματα όπως τα αδέσποτα που κυκλοφορούν, η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Αντιφασιστική – Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας, για την ΚΕΔΑ κλπ.

Όσον αφορά ένα από αυτά, το επανέφερε στην ατζέντα της συζήτηση στο Δ.Σ. με ερώτησή της η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Όλγα Μοσχοπούλου. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα απασχόλησε, απασχολεί και θα απασχολεί.

Επίσης, έχει γίνει επί μακρόν αντικείμενο σπέκουλας (πολιτικής και από τοπικά ΜΜΕ), πρέπει να λυθεί και όπως ειπώθηκε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και η Διοίκηση του Δήμου.

Στην ερώτηση της συμβούλου για το αν ήταν αληθές το δημοσίευμα, για τις κινήσεις του Δήμου επί του θέματος αλλά και στο αίτημα της για ενημέρωση επί του θέματος απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Ναλμπάντης.

Όπως είπε, ο «προσωρινός χώρος φύλαξης» (όπως σαφώς τον κατονόμασε ο αντιδήμαρχος) έχει τα σκυλιά που πρέπει να έχει. Ενημέρωσε το Σώμα για την επίσκεψη στην εισαγγελία Βέροιας και τι έγινε εκεί (για τις εξηγήσεις που παρασχέθηκαν στον εισαγγελικό λειτουργό σχετικά με τη λειτουργία του χώρου και τα έγγραφα που υπάρχουν για τον χώρο), για τις άριστες (όπως τις χαρακτήρισε) σχέσεις μεταξύ Δήμου και φιλοζωϊκών, αλλά και για τις διαδικασίες για την μετατροπή του χώρου σε κυνοκομείο με άδεια λειτουργίας. Επίσης ανέφερε, χωρίς να θέλει να προσδιορίσει επακριβώς κάποια ημερομηνία, ότι η άδεια θα είναι πιθανόν έτοιμη μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε πως το πρόβλημα υφίσταται, πως είναι μεγάλο, είπε πως η διοίκηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να δίδεται λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ώστε μετά την αδειοδότηση του χώρου να μπορούν να φιλοξενούνται στο χώρο περισσότερα ζώα.

Αποδεχόμενη τις εξηγήσεις και όσα ο αντιδήμαρχος ανέφερε, η δημοτική σύμβουλος εξέφρασε την – εύλογη – απορία της για τον περαιτέρω χειρισμό του ζητήματος από τη Διοίκηση όσον αφορά το θέμα της δημοσιοποίησης του ζητήματος με ένα ψευδές δημοσίευμα (εφόσον αποδεικνύεται από τα χαρτιά πως όλα είναι εντάξει). «Μπορούσατε να κάνετε κίνηση και προς το site που το ‘βγαλε και προς τη φιλοζωϊκή για τα ψέμματα που είπανε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το χειριστήκατε, το δεχθήκατε;» επεσήμανε η Ο. Μοσχοπούλου.

«Νομίζω ότι ο ρόλος τη πολιτικής αρχής είναι να μην ποινικοποιεί κανένα άρθρο και κανένα δημοσίευμα» είπε στην αρχή της αναταπάντησής του ο Κ. Ναλμπάντης, ενώ είπε πως οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αφορούσαν περίοδο έναν με ενάμιση χρόνο νωρίτερα από τον χρόνο που αναφέρονταν στο δημοσίευμα. «Ότι είχα να πω το είπα στον εισαγγελέα» είπε ο αντιδήμαρχος.