Κατηγορίες
εκδηλώσεις Οικονομία

«Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;». Πολιτική Εκδήλωση και Επιστημονική Ημερίδα

afissa EReNSEP 20160427Στις 27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;».

Κεντρικοί ομιλητές: Όσκαρ Λαφοντέν και Κώστας Λαπαβίτσας.

Θα προηγηθεί επιστημονική ημερίδα στις 26-27 με το ίδιο θέμα και συμμετοχή κοινωνικών επιστημόνων και πολιτικών ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί τα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (EReNSEP, European Research Network on Social and Economic Policy, www.erensep.org), μιας νέας επιστημονικής και πολιτικής πρωτοβουλίας με βάση το Λονδίνο, γραφεία στη Θεσσαλονίκη και μέλη από ολόκληρη την Ευρώπη.

Το EReNSEP έχει δύο στόχους. Πρώτον, να παράγει άρτια τεκμηριωμένο έργο υψηλού επιπέδου που θα παρεμβαίνει στην πολιτική συζήτηση στην Ευρώπη. Δεύτερον, να διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις και πολιτικές δράσεις. Θα συνδυάζει την επιστημονική ανάλυση με στοχευμένες παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί από κορυφαία πανεπιστήμια της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και αλλού. Θα συμμετάσχουν επίσης μέλη από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών φορέων που επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια νέα στρατηγική για την Ευρώπη, όπως το Candidatura d’Unidat Popular (CUP) στην Καταλονία, το Parti de Gauche στη Γαλλία, η Πρωτοβουλία για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό (IDS) στη Σλοβενία και το Die Linke στη Γερμανία.

το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ