Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια προσφυγικό - μεταναστευτικό

Καταγράφηκαν και παρέμειναν για την νύχτα οι πρόσφυγες

prosf 722- 2016040117Μετά από διαδικασία που κράτησε περίπου 4 ώρες εισήλθαν στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια (που έχει δημιουργηθεί στο «722 ΤΜΧ») οι πρόσφυγες πού επέβαιναν στα 4 λεωφορεία που έφτασαν από τα Γιάννενα.

Μεγάλος αριθμός αυτών αρχικά αρνούνταν να μείνει στο χώρο και δεν κατέβαινε από τα οχήματα, όμως τελικά στο σύνολό τους – περίπου 190 άτομα – κατέβηκαν και αφού κατεγράφησαν από τις Αρχές (μια διαδικασία που κράτησε αρκετές ώρες) διανυκτέρευσαν.

Όπως ανέφεραν αρκετοί σκοπός τους δεν είναι να διαμείνουν στο κέντρο (στο οποίο έχουν τοποθετηθεί πάνω 100 σκηνές καθώς και χημικές τουαλέτες και καμπίνες ντους) αλλά να πάνε στην Αθήνα ή να κινηθούν προς την Ειδομένη, πάντα με την ελπίδα ότι θα ανοίξουν τα κλειστά σύνορα και να κατευθυνθούν προς τις χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

prosf 722- 2016040118

Από το χώρο του «722» το βράδυ έφυγε προς τη Βέροια και ένα ασθενοφόρο στο οποίο επέβαιναν 2 παιδιά, αφού ο γιατρός που τα εξέτασε γνωμάτευσε πως θα πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Στο χώρο φιλοξενίας βρέθηκαν και μέλη της διαπαραταξιακής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, δημοτικοί σύμβουλοι, από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Στ. Μίχος και Δ. Χαμπίδης, μέλη της Ομάδας Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας, μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας και άλλοι συνδημότες μας οι οποίοι παρακολουθούσαν την έλευση των προσφύγων.