Κατηγορίες
Δικαιοσύνη

Συνεχίζουν μέχρι 28 Μαρτίου την αποχή τους οι δικηγόροι

dikastiriaveroiasΤην απόφαση να συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εκτιμούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών – Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.

Οι δικηγόροι αναμένουν από την κυβέρνηση την κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων.

Ζητεί επίσης να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου την Πέμπτη 24 Μαρτίου.