Κατηγορίες
αυτοκίνητο

“Θηλειά” στο λαιμό των ιδιοκτητών τα έξοδα για τα οχήματα – έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

ethniki odos4Μέχρι την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου έχουν περιθώριο να περάσουν από ΚΤΕΟ τα οχήματά τους όσοι δεν το έχουν κάνει έως τώρα, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει – αν το όχημα περάσει από την 1η Ιανουαρίου, εκπρόθεσμα – να καταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ ως πρόστιμο.

Επίσης ίδια είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Σε αντίθετη περίπτωση όποιος ιδιοκτήτης οχήματος δεν έχει εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας έως και τις 31 Δεκεμβρίου, τότε σε αυτόν θα πιστώνεται μέσω Taxisnet, το διπλάσιο ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός του.


Τέλος, όπως υπολογίζεται από τους αρμόδιους, μέχρι τα μέσα Γενάρη θα έχει τελειώσει η ηλεκτρονική διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα. Και εκεί τα πρόστιμα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά, αφού μπορεί να φτάσουν μέχρι και τα 500 ευρώ.

Φυσικά υπάρχει πάντα η δυσάρεστη λύση της παράδοσης των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος, αφού δεν είναι λίγοι (αυξάνονται μάλιστα) αυτοί που αδυνατούν να συντηρήσουν ένα όχημα, όσο κι αν αυτό είναι χρήσιμο για τις μετακινήσεις τους.