Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ισπανία: διαδηλώσεις, απεργίες και μια παραίτηση από επιχορήγηση

Μια σειρά από γεγονότα συμβαίνουν στην Ισπανία, η οποία κινείται σε ρυθμούς διαδηλώσεων και διαμαρτυριών λόγω των περικοπών στις δημόσιες δαπάνες και τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις (αλλιώς οι περικοπές σε όλα τα υπόλοιπα, πχ. μισθούς, συντάξεις κλπ).

Στην Ισπανία (στο σύνολό της) παρέλυσαν οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, αφού…

…εξαιτίας της απεργίας στους σιδηροδρόμους ακινητοποιήθηκαν περισσότερα από 300 τρένα, από μεγάλων αποστάσεων μέχρι τον προαστιακό, ενώ η κινητοποίηση επηρέασε και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Βαρκελώνη. Οι σιδηροδρομικοί διαδήλωσαν στη Μαδρίτη ενώ στη Βαρκελώνη σημειώθηκαν επεισόδια στα οποία άγνωστοι (μέχρι στιγμής) έσπασαν τζάμια και έσκασαν λάστιχα λεωφορείων.


Επίσης, η Ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας δήλωσε πως παραιτείται (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) του δικαιώματός της να λάβει επιχορήγηση το έτος που μας έρχεται. Το ύψος της κρατικής επιχορήγησης προς την ανέρχεται στα 3-4.000.000 ευρώ, είναι μικρό για τα δεδομένα της Ομοσπονδίας αλλά δεν το αποδέχεται για να μην επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως ανακοίνωσε ο ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού της χώρας τα χρήματα της επιχορήγησης θα μοιραστούν μεταξύ των υπολοίπων αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας.