Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Είδαν "πρόοδο" κοντά στα μεσάνυχτα

Πολύ γέλιο χθες (που θα γίνει ατελείωτο κλάμα όταν θα ψηφιστούν τα μέτρα): “δεν τα βρίσκουμε”, “θα πάθουμε ασφυξία”, “δύσκολα τα πράγματα” και άλλα τέτοια δραματικά μέχρι τις 11 το βράδυ.
Μετά όμως και τα εν Ελλάδι μέλη της Επιτροπείας και οι δικοί μας βρήκαν τη λύση και δήλωσαν αισιόδοξοι πως στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει συμφωνία.
Τα μέλη της Επιτροπείας αναχωρούν σήμερα από τη χώρα και θα επανέλθουν εντός δεκαημέρου. Τα υπόλοιπα – όπως τα εργασιακά – θα τα συζητήσουν (αν δεν τα βρήκαν) μέσω email.
Τα μέλη της Κυβέρνησης δηλώνουν αισιόδοξοι και πως το θέμα θα λυθεί, τα μέλη της Επιτροπείας το ίδιο, νωρίτερα από τις 11 το βράδυ ο Βενιζέλος δήλωσε πως η τρόϊκα καθυστερεί επίτηδες ενώ ο Κουβέλης είπε ότι διαφωνεί κάθετα με τις προτάσεις της Επιτροπείας για τα εργασιακά και δεν θα τις ψηφίσει αν έρθουν στην Βουλή ως είναι.
Πάντως οι του Υπουργείου Οικονομικών προσδιορίζουν το χρόνο εκταμίευσης της δόσης: περίπου στα μέσα Νοεμβρίου – αν φυσικά ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το πακέτο των μέτρων που προωθείται.