Κατηγορίες
διάφορα

Βρέθηκε τελικά το “τρένο των Ναζί” ;;;

trenotunnΕπί δεκαετίες στην Ευρώπη κυκλοφορούν φήμες για τρένα των Ναζί τα οποία ήταν φορτωμένα με θησαυρούς και κατευθύνονταν προς το Βερολίνο λίγο πριν από τη λήξη του Β’ Π.Π.

Όχι ένα τρένο, πολλά. Άλλωστε οι λεηλασίες που έκαναν οι Ναζί στις κατεχόμενες από αυτούς χώρες ήταν τεράστιες και οι θησαυροί που εκλάπησαν πολλοί. Μετά από τη λήξη του πολέμου αρκετά από τα έργα τέχνης ή τους θησαυρούς που οι χιτλερικοί λεηλάτησαν είτε επεστράφησαν στις χώρες προέλευσής τους είτε βρέθηκαν σε μουσεία των κατακτητών του Βερολίνου.

Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε – και επιβεβαιώθηκε από τους Πολωνούς – η είδηση πως ανακαλύφθηκε στην Πολωνία ένα τρένο.

Ένας Πολωνός και ένα Γερμανός κυνηγοί θησαυρών έδωσαν τις απαραίτητες» πληροφορίες στο κράτος, ζητώντας το 10% της αξίας όσων βρεθούν.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Πολωνός υφυπουργός Πολιτισμού παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία δήλωσε πως είναι 99% σίγουρος πως όντως η υποδειχθείσα τοποθεσία κρύβει κάτι και ίσως στο σημείο που υποδείχθηκε να βρίσκεται το εξαφανισμένο τρένο.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με ειδικό ραντάρ δείχνουν κάτω από το έδαφος κάτι που μοιάζει με τρένο και το μήκος του ξεπερνά τα 100 μέτρα. Τα βαγόνια του ήταν θωρακισμένα, γεγονός που ενδεχομένως να μετέφερε ειδικό φορτίο “ίσως στρατιωτικό εξοπλισμό, αλλά ίσως και κοσμήματα, έργα τέχνης ή αρχεία”, είπε ο υφυπουργός στους δημοσιογράφους.