Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όταν κάποιος χάνει το δίκιο του, με τη στάση του

εικόνα από τη χθεσινή μετάδοση (απ’ την Τηλεόραση της Βουλής)
Να εξηγήσουμε κάτι από την αρχή: δημοκρατία σημαίνει να ακούς. Πρώτα πρώτα αυτό. Όλα τα άλλα έπονται αυτού!
Εχθές το βράδυ, όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένη τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής πρέπει να έπεσαν κάτω από τα γέλια.
Γιατί για γέλια το έχουν καταντήσει το Κοινοβούλιο.

Χθες λοιπόν είχε μαγνητοσκοπημένη την ακρόαση απ΄την Επιτροπή του υπουργού Οικονομικών. Τον οποίο κανονικά θα έπρεπε να έχουν “στιμώξει” οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. Όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να δημιουργηθεί θέμα όχι με τα λεγόμενά τους αλλά με την παρουσία τους.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου (κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου) μονοπώλησε τη συζήτηση και μιλούσε επί 82 (ογδόντα δυο) λεπτά της ώρας, λέγοντας τα ίδια και τα ίδια. Σε αυτά που είπε είχε δίκιο. Το έχασε όμως. Δεν άφηνε κανέναν να μιλήσει, διέκοπτε συνεχώς, “καπέλωνε” τους συναδέλφους της όποτε έπαιρναν το λόγο και …αρκέστηκε στο να αφήσει τον Στουρνάρα να μιλήσει περίπου κανά δεκάλεπτο.
Και το πιο ωραίο ήταν όταν, μετά από πολλή ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ Κεφαλογιάννης “τα πήρε” (μεταξύ μας, προχθές η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παιζόταν!!!) και σηκώθηκε για να παραπονεθεί και για να δείξει στον βουλευτή Νεράτζη που προέδρευε πως να κλείσει τα μικρόφωνα, μπας και πάρει σειρά κανείς και μιλήσει.
Επίσης η πλάκα ήταν με τον ήχο, αφού ο άλλος δεν είχε μάθει στο ταχύρυθμο (από τους βουλευτές Κεφαλογιάννη και Μπούρα) πως κλείνουν τα μικρόφωνα και για ένα διάστημα ακούγαμε τα μισά από όσα έλεγαν όλοι..