Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φωτιά σε πλοίο της γραμμής Ελλάδα – Ιταλία

Ενδεικτικό της κατάστασης που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες είναι το βίντεο από το pelop.gr στο οποίο φαίνεται ακόμη και φορτηγό που το έβγαλαν από το καράβι φλεγόμενο!


Η φωτιά εκδηλώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Κρήτη -2» γύρω στις 23.30 χθες το βράδυ ενώ έπλεε 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας.
Το καράβι πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία- Ηγουμενίτσα- Πάτρα και σε αυτό επέβαιναν 113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, ενώ στο γκαράζ του βρίσκονταν 18 ΙΧ και 92 φορτηγά.
Η φωτιά αντιμετωπίστηκε αρχικά με ιδία μέσα από το πλήρωμα, ενώ το «Κρήτη 2» οδηγήθηκε και έδεσε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ανέμεναν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και ασθενοφόρα.
Εκεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης που δεν αποδείχθηκε εύκολη δουλειά καθώς οι καπνοί περιόριζαν την ορατότητα στο παρκινγκ του πλοίου. Το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου δεν είχε σταματήσει να λειτουργεί ωστόσο δεν μπόρεσε να γλιτώσει τα βαριά οχήματα που βρίσκονταν σταθμευμένα στο παρκινγκ του πλοίου.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ενώ οι ζημίες στα φορτηγά που ήταν φορτωμένα στο πλοίο είναι μεγάλες, σε κάποια δε ολοσχερείς.
Δείτε το βίντεο: