Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μια ημέρα που πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε

Κάποιος φίλος του blog ρώτησε τι είναι το σηματάκι στα δεξιά του λογότυπου της “Περισκόπησης” που εμφανίζεται σήμερα.
Γενικότερα, δεν είμαστε από αυτούς που τρελαίνονται για …παγκόσμιες ημέρες. Είναι και αυτές μέσα στο όλο παιχνίδι ώστε να δείξουμε πως θυμόμαστε κάτι, ώστε να έχουμε μετά το άλλοθι έναντι του εαυτού μας (και του κοινωνικού συνόλου) πως κάτι θυμηθήκαμε βρε αδερφέ κάποτε και να συνεχίσουμε την “όμορφη” ζωή μας, σα να μην τρέχει τίποτε απολύτως. Σήμερα όμως είναι μια διαφορετική “παγκόσμια ημέρα”, και θα κάνουμε μια εξαίρεση – αφού στην εποχή των Μνημονίων και της Επιτροπείας οι συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες (ειδικές δεξιότητες ή πείτε το όπως θέλετε!) βάλλονται από παντού. Αν το δεις λιγάκι απλά, τους αμφισβητούν το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή!

Το σηματάκι λοιπόν στα δεξιά σχετίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες). Καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992. Δεν είναι το “επίσημο”. Πήξαμε στις επισημότητες πια!
Για την ημέρα θα παραπέμψουμε σε ένα άρθρο που “ανεβάσαμε” πριν από 4 ημέρες, γραμμένο από άνθρωπο που έρχεται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους με αναπηρίες. Διαβάστε το ΕΔΩ γιατί αξίζει τον κόπο.