Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

“Φωτογραφικά”, προεκλογικά και ο χρόνος που περνά αμείλικτος…

dimarxeio-alex1Τελικά (και ενώ στο μεσοδιάστημα από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έως και σήμερα έχουν ακουστεί πάρα πολλά, τόσο για τον χαρακτηρισμό όσο και για την απάντηση του δημάρχου), πόσο “φωτογραφική” ήταν η πρόβλεψη που υπάρχει στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξάνδρειας για ανέλιξη σε θέση προϊσταμένου του Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου;

Η απάντηση έρχεται από μόνη της αν κοιτάξει κάποιος τι ακριβώς είναι αυτό το Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και τι κάνει. Είναι λοιπόν αρμόδιο για την υποστήριξη των οργάνων διοίκησης, των υπηρεσιών και των νομικών προσώπων του Δήμου κατά τις διαδικασίες σύνταξης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων των περιοδικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και των Ετησίων Προγραμμάτων Δράσης, …

την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας και απόδοσης των υπηρεσιών του Δήμου κατά την επίτευξη των περιοδικών στόχων του και τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση της εφαρμογής των εσωτερικών οργανωτικών συστημάτων του Δήμου υπό συνθήκες διασφάλισης του επιθυμητού επιπέδου ποιότητας των παρεχομένων κάθε είδους υπηρεσιών.

Δεν θα μείνουμε πολύ στο θέμα, για να μην κουράσουμε. Θα πούμε μόνο κάτι: σε έναν Δήμο που το μεγαλύτερο τμήμα των κατοίκων απασχολείται στον πρωτογενή τομέα (σε έναν τομέα που πέραν όλων των άλλων, λόγω του μεγέθους του στην περιοχή μας συντηρεί και τον δευτερογενή αλλά και τον τριτογενή), ίσως να αποδειχθεί καλή στο άμεσο ή στο απώτερο μέλλον αυτή η πρόβλεψη στον ΟΕΥ. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί οι γνώσεις ενός υπαλλήλου να φανούν χρήσιμες και να βελτιωθεί μια κατάσταση που μπορεί να προκύψει.

Το ότι παρόμοιες προβλέψεις υφίστανται σε άλλους Δήμους προφανώς είναι κάτι που μπορεί πολλοί να το αγνοούν (κανείς όμως δεν τους δίνει άδικο, δεν είναι και υποχρεωτικό να γνωρίζει κάποιος τα πάντα).

Μια όμως που η κουβέντα πήγε στον πρωτογενή τομέα, σε γεωπόνους και στην οικονομία της περιοχής οφείλουμε να επισημάνουμε κάτι στη διοίκηση και στον ίδιο το δήμαρχο: μέσα στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις (την άλλη βδομάδα θα κλείσει ένας χρόνος από τις εκλογές και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτε!) υπήρχε και μια άλλη πρόβλεψη. Η δημιουργία ενός αυτοτελούς γραφείου που να ασχολείται με τα προβλήματα αλλά και την προώθηση – το καθαρά εμπορικό «κομμάτι» – της αγροτικής παραγωγής της περιοχής μας. Καιρός να το δουν ενδελεχώς το θέμα και να προχωρήσουν ΑΜΕΣΑ στη δημιουργία του.