Κατηγορίες
Βαρουφάκης Οικονομία

Βαρουφάκης: δεν υπογράφει πρόγραμμα που «δεν βγαίνει»

varoufakis2– “Στόχος μας είναι να σταματήσουμε την κρίση και την δίνη του χρέους και του αποπληθωρισμού”, είπε ο ΥΠΟΙΚ. – Αν “απομονώσουμε” τη δήλωση περί υπογραφής, τότε διαφαίνονται πιέσεις από έξω αλλά και διαφωνίες εντός.

«Ως υπουργός Οικονομικών θα αρνηθώ να βάλω την υπογραφή μου σε ένα πακέτο, το οποίο από πλευράς μακροδυναμικής δεν είναι αριθμητικά συνεπές, αν αποδεικνύεται ότι μαθηματικά δεν βγαίνει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist.

Όσον αφορά τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και όσα έγιναν από το 2010 και έπειτα, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις «υπόσχονταν πράγματα που ήξεραν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν», ενώ έδωσε και δυο πράγματα που ακούγονται λογικά:

– πως η κυβέρνηση δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με κόψιμο κάποιων επικουρικών συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά «μόνο για να πάρουμε τα 7 δισ. της τελευταίας δόσης και σε λίγους μήνες να είμαστε στην ίδια κατάσταση…Αυτό δεν το θέλουμε ούτε εμείς, ούτε εσείς, ούτε οι δανειστές».

– πως ακόμη κι αν λυθεί το πρόβλημα του χρέους, υφίσταται το πρόβλημα με τη μηδενική ανάπτυξη του τόπου.