Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια κοινότητα Μελίκης πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

“Φανός” στην Αλεξάνδρεια-“γάμος” στη Μελίκη την Κυριακή 22/2

Εκδηλώσεων συνέχεια σε πολλά σημεία του Δήμου Αλεξάνδρειας, παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά πράγματα, ειδικά δε για υπαίθριες συνάξεις.

fanosamarantosΣτην Αλεξάνδρεια νωρίς το βράδυ της Κυριακής ο Λαογραφικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος “O ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ” πραγματοποίησε το άναμμα του Φανού, στο χώρο που βρίσκεται μπροστά από το ΠΠΚ Αλεξάνδρειας.
Το δρώμενο ξεκίνησε από τα γραφεία του συλλόγου (που βρίσκονται δίπλα από τα γραφεία της ΔΕΥΑΑΑλ) και τα μέλη του, διασχίζοντας την οδό Βετσοπούλου, έφτασαν μέχρι το ΠΠΚ.
Εκεί, παρά τη βροχή άναψαν τον φανό και παρέμειναν για λίγη ώρα, τραγουδώντας και χορεύοντας.

Στη Μελίκη, η αναβίωση του παραδοσιακού γάμου έγινε το μεσημέρι της Κυριακής και ήταν πάρα πολλοί οι θεατές που παρευρέθηκαν και γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου της Μελίκης.

Τρεις νύφmel1ες – μια πόντια, μια βλάχα και μια ντόπια, ένας γαμπρός που τον ήθελαν όλες και έδωσαν “σκληρό αγώνα” για να τον κατακτήσουν (αν και πρώτα έπρεπε να περάσουν από την πεθερά), φυσικά τα… σόγια και τα προικιά, μουσική και πολύ γέλιο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν αρκετοί σύλλογοι: ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας “Αιγές”, ο Προοδευτικός Μορφωτικός Σύλλογος “Αστήρ Αγκαθιάς”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελίκης και Περιχώρων “Η Ρωμανία”.