Κατηγορίες
ανακοινώσεις Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα ΚΚΕ

ΚΚΕ (ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας): “κοροϊδία των ροδακινοπαραγωγών λίγο πριν τις εκλογές”

kke_logoΟι επιπτώσεις από το εμπάργκο της Ρωσίας στο εισόδημα των φρουτοπαραγωγών της χώρας, και γενικότερα των φτωχομεσαίων αγροτο-κτηνοτρόφων, είναι παραπάνω από φανερές από το περασμένο καλοκαίρι.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις πολιτικές εξυπηρέτησης των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που έχει συναποφασίσει στην ΕΕ, εδώ και 6 μήνες δεν ασχολήθηκε με την ανάγκη αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των Ροδακινοπαραγωγών.
Πρόκειται για την ίδια πολιτική που πως καθυστερεί για μήνες & χρόνια τις εκτιμήσεις για ζημιές από χαλάζι, βροχοπτώσεις, καταρροϊκό πυρετό και ευλογιά σε φυτικό & ζωικό κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ.


Έρχεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές να «παίξει με τον πόνο» των ροδακινοπαραγωγών, ανακοινώνοντας αποζημιώσεις της τελευταίας στιγμής επικαλούμενη δήθεν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δεν κοινοποιεί και κανείς δεν μπορεί να βρει δημοσιοποιημένη, να προσφέρει στρεμματικές ενισχύσεις από το πρόγραμμα de minimis χωρίς σχετική κατάθεση αιτήματος και έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Καλούμε τους αγρότες αγωνιστικά να διεκδικήσουν την κάλυψη του χαμένου εισοδήματος του 2014, με άμεση αποζημίωση για τις ζημιές από το εμπάργκο και να μην ξεγελαστούν από τη παροχολογία των τελευταίων ημερών πριν τις εκλογές.

Πρέπει νάχουν ξεκάθαρο ότι οι συνέπειες από το εμπάργκο και η καταστροφή δεν σταματά στη περσινή παραγωγή. Και βέβαια οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται μόνο στα ροδάκινα και τα νεκταρίνια για τα οποία γίνεται συζήτηση αποζημιώσεων τις τελευταίες μέρες. Αφορούν τις συνολικές απώλειες στο εισόδημα αγροτών-κτηνοτρόφων, που η νέα ΚΑΠ 2015-2020 προβλέπει τη συνέχισή τους, πέρα από τα χαράτσια, τη φορολογία από το πρώτο ευρώ από φέτος, τα απλησίαστα ασφάλιστρα σε ΟΓΑ & ΕΛΓΑ, κλπ.

Καλούμε την αγροτιά της περιοχής, με βάση την πείρα της για τις πολιτικές της ΕΕ ενάντια στα φτωχομεσαία αγροτο-κτηνοτροφικά νοικοκυριά, να δυναμώσει τον αγώνα της ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που τις έχουν σαν ευαγγέλιο. Να γυρίσει την πλάτη της σε παλιούς και νέους “σωτήρες”, να κλείσει τα αυτιά της στην κινδυνολογία και τις ανέξοδες ψεύτικες υποσχέσεις, αφού όποια κυβέρνηση και να προκύψει από τις εκλογές, η ΚΑΠ θα μειώσει τις ενισχύσεις κατά 45%, οι αγρότες θα πληρώσουν βαρύτατο φόρο 13%, το κόστος παραγωγής θα αυξάνει, τα έργα υποδομής δεν θα γίνουν, τα κάθε είδους χαράτσια θα διατηρηθούν και θα αυξάνονται, η αγωνία του τι να καλλιεργήσουν κάθε χρονιά για να έχουν εισόδημα επιβίωσης.

Να ενισχύσει με την ψήφο της το ΚΚΕ και να δυναμώσει τη δική της δύναμη στους αυριανούς αγώνες ενάντια στις ίδιες αντιαγροτικές πολιτικές. Γιατί ΚΚΕ ισχυρό σημαίνει δυνατός λαός την επόμενη μέρα !