Κατηγορίες
κοινωνία σύλλογοι

Χαρίεσσα: Ημέρα ενημέρωσης και εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

aimodxariessasΣτα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χαρίεσσας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών ΚΕΔΜΟΠ, επικεντρώνεται σε κάτι ΝΕΟ, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την προσέλκυση Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Χαρίεσσας έχει προμηθευτεί το απαραίτητο υλικό και διοργανώνει ήμερα ενημέρωσης και εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στις 25 Ιανουαρίου 2015 ημέρα Κυριακή (ΕΚΛΟΓΩΝ) στο Δημοτικό Σχολείο Χαρίεσσας από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποι μας μεταξύ των οποίων πολλά παιδία καλούνται να αντιμετωπίσουν κάποια ασθένεια του αίματος όπως η λευχαιμία και το λέμφωμα. Στην Ελλάδα θα έπρεπε να έχουμε 20.000 δότες για να μπορούμε να βρούμε ανάμεσα τους συμβατούς που έχουμε ανάγκη, κι όμως οι Έλληνες Εθελοντές δεν ξεπερνούν τις 10.000.

Για να καταγραφείς ως πιθανός δότης αρκούν λίγες σταγόνες αίμα ή λίγο σάλιο και ένα μόνο λεπτό και μπορεί να είσαι εσύ ο τυχερός που θα καλέσουν να Χαρίσεις Ζωή! Όταν ακούμε για Δωρεά Μυελού των Οστών φανταζόμαστε χειρουργεία- παρακεντήσεις κτλ, ΛΑΘΟΣ πλέον είναι μια ΑΚΙΝΔΥΝΗ – ΑΝΩΔΥΝΗ – ΣΥΝΤΟΜΗ διαδικασία.

Για να νικήσουμε τη Λευχαιμία, χρειαζόμαστε εσένα…

Χάρισε Ζωή!!!
Η μόνη Ελπίδα είσαι εσύ!!