Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκλογές υποψήφιοι

Παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στην Αλεξάνδρεια οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Μάνθος” παρουσιάστηκαν στην Αλεξάνδρεια οι υποψήφιοι βουλευτές της Ημαθίας που το κόμμα “κατεβάζει” στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Την εκδήλωση-συνέντευξη τύπου άνοιξε ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξάνδρειας Γιώργος Σπυρίδης ενώ στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές Αντωνίου Χρήστος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Λαπαβίτσας Κώστας, Ουρσουζίδης Γιώργος, Παπαγιαννούλη Εύη και Χαμπίδης Δημήτρης παρουσίασαν εαυτούς και απάντησαν σε ερωτήσεις των παριστάμενων δημοσιογράφων από τα τοπικά ΜΜΕ και blogs.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟι υποψήφιοι αναφέρθηκαν σε θέματα που αφορούν τη χώρα, όπως η οικονομική κατάσταση, οι δυσκολίες που αυτή επιφέρει στην κοινωνία λόγω των τεράστιων χρεών που έχουν δημιουργηθεί τόσο προς το δημόσιο όσο και προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στη διαφορά μεταξύ των προγραμμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και στους δυο δρόμους που έχουν να επιλέξουν οι ψηφοφόροι αλλά και σε πιο ειδικά και τοπικού ενδιαφέροντος θέματα όπως στα αγροτικά, στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα ΚΑΠ, στην κατάσταση στη βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (έμφαση δόθηκε στη σημερινή κατάσταση στην ΕΒΖ).
Όσον αφορά το θέμα της οικονομικής πολιτικής που ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει – έχοντας υπόψη τις δυσκολίες που προκαλούνται από τα Μνημόνια – ο υποψήφιος Κ. Λαπαβίτσας χαρακτήρισε την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του χρέους ως ημίμετρο και για μια ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ της προσπάθειας μείωσής του. Επίσης έθεσε και ένα ερώτημα που όντως απαιτεί απάντηση: “μέχρι που μπορεί να φτάσει η Ελλάδα για το ευρώ;”.
Όσον αφορά τη σχέση δημοσίου-ιδιωτικού τομέα ειπώθηκε πως αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθεί.
Αναφορά έγινε και στα αγροτικά θέματα και έγινε λόγος (μεταξύ άλλων) για τα “δικαιώματα” και τον λανθασμένο τρόπο που αυτά σήμερα είναι διανεμημένα (γεγονός που αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για τους νέους και τους νεοεισερχόμενους στον αγροτικό τομέα), για τη σχέση εμπόρων-παραγωγών αγροτικών προϊόντων καθώς και στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβληθεί ώστε να αρθεί το ρώσικο εμπάργκο που έχει γονατίσει περιοχές όπως η Ημαθία και η Πέλλα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA