Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καφτεράνης: ανοιχτή επιστολή-πρόσκληση στη δήμαρχο Βέροιας


Πάντως δεν θα συμφωνήσουμε με την άποψη-συμπέρασμα του δημοσιογράφου ότι “Ενδεχόμενη απόρριψη όμως θα σημάνει το απλό και προφανές, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις…”

Σε δημόσια πρόσκληση προς τη δήμαρχο Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου να παραχωρήσει συνέντευξη στο Ράδιο Αλεξάνδρεια προέβη σήμερα ο δημοσιογράφος Χάρης Καφτεράνης.
Αφορμή για αυτό, όπως αναφέρει στην πρόσκλησή του, είναι οι αντιδράσεις που προέρχονται από μέλος της οικογενείας της δημάρχου Βέροιας όποτε ασκείται κριτική στο έργο της αλλά και με σκοπό να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για τα όσα αρνητικά καταγγέλονται στον Δήμο Βέροιας.
Ο Χ. Καφτεράνης στην ανοιχτή του πρόσκλησή του αναφέρει:

Κα Δήμαρχε Βέροιας

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται νέα ήθη στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας. Σε κάθε κριτική τοποθέτηση για το έργο σας ως επικεφαλής του Δήμου Βέροιας, όπως έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση ασκώντας το δημοσιογραφικό έργο με την ετυμολογική έννοια της λέξης, δίδεται απάντηση ομολογουμένως χαμηλού και ενίοτε φαιδρού περιεχομένου από συμπαθέστατο κατά τα άλλα μέλος της οικογένειάς σας . Στις “απαντήσεις” αυτές καταγγελόμαστε για έλλειψη αντικειμενικότητας, για προσωπική εμπάθεια και για διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Πιστεύουμε ότι ο μοναδικός επιβεβλημένος δρόμος σχέσης πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου, είναι ο άμεσος διάλογος. Το Ράδιο Αλεξάνδρεια και η δημοσιογραφική του ομάδα, τίθενται στην διάθεσή σας για μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, σε χρόνο που εσείς θα ορίσετε.
Η αποδοχή της πρόσκλησης θα σας δώσει την ευκαιρία να διατυπώσετε την άποψή σας με καθαρότητα και σαφήνεια στις ερωτήσεις και στην κριτική τοποθέτηση για θέματα του Δήμου Βέροιας από την δημοσιογραφική ομάδα. Φυσικά οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να σχηματίσουν εικόνα για τα του Δήμου Βέροιας ακούγοντας και τις δύο πλευρές.
Ενδεχόμενη απόρριψη όμως θα σημάνει το απλό και προφανές, ότι δηλαδή δεν υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις για τα όσα αρνητικά καταγγέλονται στον Δήμο Βέροιας. Φυσικά αυτονόητο είναι και το ότι καταπίπτει κάθε κατηγορία περί μη αντικειμενικότητας και τα συναφή.
Ιδού η Ρόδος.
Επειδή δε δημοσίως κατηγορηθήκαμε, δημοσίως επιλέγουμε να απευθύνουμε την πρόσκληση, ώστε οι πολίτες να σχηματίσουν άποψη για την περί των πολιτικών πραγμάτων και της διφάνειας τόσο του σταθμού μας, όσο και της Δημοτικής Αρχής .

Εν αναμονή ορισμού ημερομηνίας συνέντευξης
Για το Ράδιο Αλεξάνδρειας
Χάρης Καφτεράνης