Κατηγορίες
Βεσυρόπουλος Απόστολος Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Συνάντηση Βεσυρόπουλου – Χαραλάμπους για τις πληρωμές της ΕΒΖ

vesyr20150112Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κ. Χαραλάμπους συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Από την πλευρά του κ. Βεσυρόπουλου τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλών προς τους παραγωγούς τεύτλων, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε τον κ. Βεσυρόπουλο ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινά η καταβολή των οφειλομένων και σε πρώτη φάση θα καταβληθεί το 60% της οφειλής στους δικαιούχους παραγωγούς.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, ζήτησε επίσης την απορρόφηση της συνολικής παραγωγής των τεύτλων, η συγκομιδή των οποίων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, θέμα το οποίο θα διευθετηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΒΖ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση , ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε:

Η διασφάλιση και η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ, είναι για μένα ζήτημα κορυφαίας προτεραιότητας.
Χρειαζόμαστε παραγωγικές μονάδες, που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και δημιουργούν θέσεις απασχόλησης.
Εκφράζω την ικανοποίηση μου, γιατί στη σημερινή μου συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΒΖ δρομολογήθηκαν λύσεις για να πληρωθούν άμεσα οι παραγωγοί τεύτλων, το 60% των οφειλομένων σε πρώτη φάση και στη συνέχεια το υπόλοιπο, αλλά και για να απορροφηθεί το σύνολο της ασυγκόμιστης παραγωγής“.