Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας καιρός

Καιρός: τελευταίες μέρες του 2014 θα δούμε “άσπρη μέρα”

xionoptwsithermometerΑπό την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα χαρακτηριστεί ο καιρός σε όλη τη χώρα από το Σάββατο κιόλας.
Σε πολλά σημεία της πατρίδας μας θα “το στρώσει”, ειδικά δε σε μέρη που βρίσκονται σε υψόμετρο, και έτσι μετά το “ανοιξιάτικο” χριστουγεννιάτικο διάλειμμα θα ξαναχειμωνιάσει και οι θερμοκρασίες θα πέσουν σε σχετικά φυσιολογικά επίπεδα. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως δεν είναι άνοιξη, στη μέση του χειμώνα είμαστε!

Από την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός στη χώρα μας θα χαρακτηρίζεται από θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.
Συνοπτικά, για την περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας ο καιρός θα αλλάξει από την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, αφού το σχετικά καλό καιρό θα “αντικαταστήσει” κρύο και άνεμοι (ειδικά για το απόγευμα της Κυριακής σε πολλές περιοχές προβλέπονται άνεμοι που θα φτάνουν μέχρι και τα 6 Μποφώρ).


Από Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου όμως και έπειτα το κρύο θα το καταλάβουμε και μάλιστα με απότομο τρόπο. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά – αρκεί να σκεφτούμε πως τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 °C ενώ το απόγευμα της Δευτέρας προβλέπεται θερμοκρασία που δεν θα ξεπερνά τους 0 °C!

Σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Πρωτοχρονιά, οι άνεμοι θα φτάνουν τα 4 Μποφώρ ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από Δευτέρα, ειδικά δε στα μέρη του Δήμου μας που βρίσκονται σε υψόμετρο αλλά και στα πεδινά, τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.