Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Χωρίς κατηγορία

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 16/12 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

ds20141216video με απαντήσεις της διοίκησης του Δήμου για βιολιπάσματα και παγοδρόμιο

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, με πολλά θέματα και έντονη συζήτηση στα προ ημερήσιας.

Πριν από τη συζήτηση ο πρόεδρος του Συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης ήταν έτοιμος να κάνει μια άλλου τύπου έναρξη (με προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους για τον Τίτο Πατρίκιο), όμως παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα και η προβολή δεν έγινε – όπως ανέφερε ήθελε να δώσει το έναυσμα στους συναδέλφους του συμβούλους να στοχαστούν και διαβάσουν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η συζήτηση στα προ διάταξης ημερήσιας θέματα συμπεριλάμβανε παρεμβάσεις συμβούλων και ερωτήσεις για διάφορα θέματα, μεταξύ αυτών για την κατάσταση των ταμείων των σχολικών επιτροπών του Δήμου (ειδικά στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – όπως ανέφερε και ο πρόεδρός της Μόσχος Κυτούδης – η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, κυρίως λόγω χρεών παρελθόντων ετών που υπάρχουν σε προμηθευτές αλλά και σε εταιρία σταθερής τηλεφωνίας),για το οδικό δίκτυο και τα προβλήματα που έχει (ρώτησε ο Κ. Παράσχου), για τις πλημμύρες και την κατάσταση ανάγκης που είναι ο Δήμος, για το εργοστάσιο βιολιπασμάτων στο Πλατύ (και για την απόφαση του Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρ. Μακεδονίας), ενώ εντύπωση προκάλεσαν αυτά που ακούστηκαν για έργο στα όρια Αλεξάνδρειας-Βρυσακίου.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης αναφέρθηκε στην τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα και όπως είπε δεν υπάρχει τίποτε το ανακοινώσιμο για τις επαφές που έκανε στην πρωτεύουσα, δεσμευόμενος όμως – όταν οι συνθήκες θα το επιτρέψουν – να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό που ανέφερε πάντως είναι ότι η ιστορία με το τελωνείο είναι σε καλό δρόμο.

Σε ερώτηση του Γ. Σπυρίδη για τις ρυθμίσεις και τα ληξιπρόθεσμα η απάντηση ήταν πως αρκετοί δημότες έχουν ανταποκριθεί και έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση.

Επίσης απαντήθηκε ερώτηση του δημοτικού Συμβούλου Χρ. Αλευρά σχετικά με το παγοδρόμιο που λειτουργεί στην Αλεξάνδρεια.

Μία απάντηση στο “Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 16/12 το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας”

Επειδή είμαι αρκετά νέος σε ηλικία αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί το ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ είναι καθηλωμένο στο 5-6% σε ψήφους. Παρακολούθησα το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και άκουσα την τοποθέτηση του Αλευρά. Απογοητεύτηκα με αυτά που άκουσα. Τι ήθελε να πει ο άνθρωπος ? Αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση? Το παγοδρόμιο το έφταιγε , η εξέδρα τον έφταιγε, και εκείνο το ύφος του ? Μα ποιος νομίζει ότι είναι? Και τι εκπροσωπεί επί τέλους? Προφανώς τον επηρέασε το ποσοστό του 2,5-3 % που πήρα στις Δημοτικές εκλογές, έτσι θα το ανεβάσει ?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.