Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια παιδεία

Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης πολιτών και μαθητών της Αλεξάνδρειας

ekdileidikodimoti 201412από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο, με αφορμή την ημέρα ατόμων με αναπηρία.

Οι μαθητές/τριες και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου -Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας, με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποίησαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης.

Η πρώτη εκδήλωση απευθυνόταν στους/στις μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας (1ου, 2ου, 3ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου) και πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες των τάξεων των σχολείων που δήλωσαν συμμετοχή.

Η δεύτερη εκδήλωση, που απευθυνόταν στο σύνολο της πόλης αλλά και στους/στις μαθητές/τριες, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας και περιελάμβανε ομιλία για την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και προβολή Ντοκιμαντέρ.

Από τη Δευτέρα 24-11-2014 και κάθε μέρα μέχρι 02-12-2014 οι μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου- Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας επισκέφτηκαν μία τάξη σε κάθε σχολείο και σε συνεργασία με τους/τις μαθητές/τριες συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία.

Η εκδήλωση στο χώρο των τάξεων περιείχε ενημέρωση, συζήτηση, βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων με κύριο θέμα τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νοητικά, κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα.

Οι μαθητές/τριες των σχολείων ένιωσαν βιωματικά τι σημαίνει Αναπηρία ερχόμενοι στη θέση ενός Ανάπηρου (τυφλού, κωφού, ατόμων με κινητικά προβλήματα) μέσα στην καθημερινότητα.

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία όλα τα τμήματα που συμμετείχαν στην ευαισθητοποίηση βρέθηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, όπου ο Διευθυντής του σχολείου ανέφερε λίγα λόγια για την ημέρα και στη συνέχεια παρακολούθησαν Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία, στο τέλος οι μαθητές/τριες τραγούδησαν για τη διαφορετικότητα και είπανε συνθήματα.

Στο χώρο του Δημαρχείου δημιουργήθηκε μια έκθεση από χειροτεχνίες, ζωγραφιές, ποιήματα, εκθέσεις μαθητών/τριων που έχουν σχέση με την αναπηρία και θα υπάρχουν στο χώρο για μια εβδομάδα.

Στην εκδήλωση στο χώρο του Δημαρχείου απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος κ. Γκυρίνης Παναγιώτης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κοτσιμπασόπουλος Γεώργιος, ο οποίος παρακολούθησε και όλη την εκδήλωση. Επίσης, παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας κ.Στεφανάκης Κωνσταντίνος, καθώς και πολίτες του Δήμου μας.

Ευχή όλων μας είναι, κάθε μέρα του χρόνου, όλοι/ες μας να αφιερώνουμε το ενδιαφέρον, την κατανόηση και την υποστήριξη στο συνάνθρωπό μας, που είναι διαφορετικός και να διεκδικήσουμε μαζί του το δικαίωμα να απολαμβάνει ισότιμα τις παροχές της Πολιτείας.

Από το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας