Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Το ΙΚΑ, η ΑΤΕ και αυτοί που παίζουν με τις ζωές του κόσμου

Το μπέρδεμα είναι τεράστιο και υφίσταται επειδή κάποιοι (οι γνωστοί πολιτικάντηδες που μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα!) ήθελαν να κρατάνε σε ομηρία την εκλογική τους πελατεία.
Τι συνέβη όμως; Από όσα έγιναν γνωστά το ΙΚΑ είχε (και έχει, δεν έχει αλλάξει κάτι) ελλείψεις. Έγινε λοιπόν ένας διαγωνισμός στον οποίο συμμετείχαν χιλιάδες νέοι ή λίγο μεγαλύτεροι. Αυτός είχε τον αριθμό Κ8. Οι επιτυχόντες στο διαγωνισμό αυτό ΔΕΝ προσελήφθησαν.
Αντί αυτών του διαγωνισμού Κ8 όμως στο ΙΚΑ προσελήφθησαν επιτυχόντες ενός άλλου διαγωνισμού, του Κ9. Έλα όμως που ο Κ9 δεν είχε σχέση με τον Κ8 αλλά ήταν για προσλήψεις στην… ΑΤΕ!!!
Κάποιοι, οι επιτυχόντες δηλαδή και στους 2 διαγωνισμούς, έκαναν σχέδια, έστησαν τη ζωή τους, είπαν να προχωρήσουν μπροστά (κάποιος μπορεί να παντρεύτηκε κιόλας, αφού με βάση τους διαγωνισμούς είχε δουλειά).
Έλα όμως που οι πολιτικάντηδες απατεώνες είχαν άλλα στο νου τους. Δεν προσέλαβαν τους επιτυχόντες του ΙΚΑ και προσέλαβαν στο ΙΚΑ τους επιτυχόντες της ΑΤΕ.
Και τώρα,…

…κάποια χρόνια μετά, και ενώ οι πρώτοι δεν προσελήφθησαν ως θα έπρεπε και οι δεύτεροι προσελήφθησαν ως θα έπρεπε αλλά όχι εκεί που θα έπρεπε, ήρθε η στιγμή που οι δεύτεροι απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Τετρακόσια πενήντα άτομα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 4 στην Ημαθία (2 άτομα στο ΙΚΑ Βέροιας και από ένα στα υποκαταστήματα Αλεξάνδρειας και Νάουσας).
Η απόλυσή τους ήταν αποτέλεσμα προσφυγής που έκαναν οι επιτυχόντες του πρώτου (για το ΙΚΑ) διαγωνισμού στη Δικαιοσύνη (έκρινε παράνομη την πρόσληψη των ήδη εργαζομένων), οι οποίοι όμως δεν προσελήφθησαν ποτέ, γιατί στη θέση τους κάποιοι πρυτάνεις επέλεξαν να ΙΚΑ-ποιήσουν τον επόμενο διαγωνισμό που ήταν για την ΑΤΕ.
Και τώρα, χάρη στα τρυκ και στα φακιρικά, δεκάδες άνθρωποι ήταν ξεκρέμαστοι επί τόσα χρόνια ενώ από την προηγούμενη βδομάδα μένουν στον αέρα κάποιοι άλλοι.
Να τους χαιρόμαστε τους πρυτάνεις που τόσα χρόνια ψηφίζαμε!! Πάλι τα κατάφεραν…
Για την Ιστορία: Στο ΙΚΑ Βέροιας, στο Διοικητικό Τμήμα, προβλέπονται 52 υπάλληλοι και σήμερα είναι 34, εκ των οποίων  οι 3 είναι αποσπασμένοι στο ΕΟΠΥΥ, ενώ τον Μάϊο εν’ όψει κάποιων συνταξιοδοτήσεων ο αριθμός των εργαζομένων θα είναι κάτω από 30 για να εξυπηρετεί 7.000 συνταξιούχους και να συναλλάσσεται με 55.000 κόσμο.

Στο ΙΚΑ Αλεξάνδρειας προβλέπονται 26 υπάλληλοι και υπηρετούν 17 που εξυπηρετούν 2.100 συνταξιούχους και 36.000 συναλλασσόμενους.

Στο ΙΚΑ Νάουσας προβλέπονται 28 εργαζόμενοι και υπηρετούν 16 για την εξυπηρέτηση 5.000 συνταξιούχων και 30.000 συναλλασσόμενων με την Υπηρεσία.