Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Αλεξάνδρεια: παρουσιάστηκε η “Σχεδία Μνήμης” του Αλ. Χατζηκώστα

parousxatzik002“(….) και τα περίφημα “παραπολιτικά”, που ήταν και αυτά στην οικονομική συμφωνία. Δήθεν αθώα, αλλά εξόχως εγκωμιαστικά σχόλια γι’ αυτούς που είχαν προπληρώσει για κάτι τέτοιο και σχόλια όλο υπονοούμενα για όσους δεν το είχαν ακόμη πράξει.”

Ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα “Σχεδία Μνήμης”, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Για το βιβλίο αλλά και για το σύνολο της έως τώρα συγγραφικής του πορείας μίλησαν ο Σίμος Ανδρονίδης, η Σοφία Γιάγκα και ο Παντελής Τσαλουχίδης ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας έκανε μια αναφορά τόσο στο βιβλίο όσο και στα υπόλοιπα πριν από αυτό.

Το ενδιαφέρον που είπε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας – επειδή πέραν όλων ο Χατζηκώστας έχει γράψει και ιστορικά βιβλία – ήταν ότι ετοιμάζεται ένα ακόμη ιστορικό, πάντα σε σχέση με την Ημαθία, βιβλίο. Το οποίο και αναμένουμε, αφού τα προηγούμενα όχι μόνο αναφέρονται σε πράγματα που ουδείς έως τότε είχε αναφερθεί αλλά αποτελούν επίσης και πηγή πληροφοριών που για να τις βρει κάποιος πρέπει να ψάξει πολύ και για αρκετό καιρό.

Την παρουσίαση του βιβλίου διοργάνωσαν οι εκδόσεις Ars Poetica και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας.

parousxatzik001

parousxatzik002

parousxatzik007

parousxatzik023