Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τρίκαλα Ημαθίας: πρόσκληση για τη "γιορτή σποράς παραδοσιακών ποικιλιών"

Λίγα λόγια για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί: 
– Η γιορτή θα ανοίξει με ομιλία από την ”Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης” σχετικά με την δραστηριότητα του Πελίτι και την σημαντικότητα διατήρησης παραδοσιακών σπόρων στην εποχή μας. Η ομιλία αυτή θα γίνει σε μαθητές, γονείς και συμπολίτες μας που θέλουν να ενημερωθούν και να τιμήσουν με την παρουσία τους αυτή την πρωτοβουλία. Για αυτό το λόγο η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε όλους.
– Στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία προετοιμασίας των σπορείων. Οι μαθητές αλλά και όσοι παρευρισκόμενοι το επιθυμούν θα χωριστούν σε ομάδες για να αναλάβουν την σπορά των φυτών. 

– Η ”Τοπική ομάδα Πελίτι Κοζάνης” θα φέρει μαζί της σπόρους από παραδοσιακές ποικιλίες φυτών και λαχανικών:
· Ντομάτες
· Μελιτζάνες
· Πιπεριές
· Πεπόνια
· Καρπούζια
· Καλαμπόκια
· Ηλιόσπορους
· Κολοκυθάκια
· Φασολάκια
· Φασόλια κ.λ.π.
– Το σχολείο θα προετοιμαστεί για να έχει διαθέσιμο χώμα και κεσεδάκια για να γίνει η σπορά.
– Τα σπορεία που θα ετοιμαστούν θα καταγραφούν και θα φιλοξενηθούν από τους μαθητές στις αίθουσες του σχολείου μπροστά από τα παράθυρα. Οι μαθητές θα φροντίσουν τα φυτά μέχρι να είναι έτοιμα για μεταφύτευση σε κήπους.
– Όταν τα φυτά φτάσουν σε αυτό το σημείο θα γίνει μια ακόμη γιορτή και θα μοιραστούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές αλλά και σε συμμετέχοντες στην γιορτή με μια διαδικασία που θα ορίσει το σχολείο.
Η γιορτή αυτή σκοπό έχει να αφυπνίσει τα παιδιά μας και την τοπική κοινωνία σε θέματα που αφορούν την τροφή μας και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο περιβάλλον και τις επόμενες γενιές.

Ελπίζουμε να σας δούμε όλους εκεί!